Ηλεκτρονική Έκδοση

Σιωπή από το υπουργείο Οικονομικών

Κοψοχρονιά πουλήθηκε ο τελικός της Α1

Μεγάλη απώλεια στην πρώτη διαχείριση των δικαιωμάτων της ΕΡΤ

Ανω των 200.000 ευρώ υπολογιζόταν η εμπορική αξία της τηλεοπτικής μετάδοσης του τρίτου τελικού των πλέϊ οφ του μπάσκετ, μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού (Τετάρτη 12/6), αλλά ο ΣΚΑΙ εξασφάλισε το δικαίωμα από το υπουργείο Οικονομικών με ποσό που εκτιμάται πως δεν υπερέβη τις 70.000 ευρώ. Χωρίς επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο, ή τον τηλεοπτικό σταθμό, ολοκληρώθηκε το «deal», ενώ στα αζήτητα έμεινε ο αγώνας Πανιωνίου-Ρεθύμνου, όπως και το «Diamond League» του Οσλο.

Στο "πόδι" έγινε από το υπουργείο Οικονομικών, που ανέλαβε να διαχειριστεί όλα τα τηλεοπτικά δικαιώματα αγώνων που είχαν αγοραστεί από την ΕΡΤ, η προκήρυξη ενδιαφέροντος για τον τρίτο τελικό του μπάσκετ, μεταξύ των δύο "αιωνίων" αντιπάλων, με συνέπεια να πουληθεί φθηνά κάτι που αγοράστηκε ακριβά.

Σύμφωνα με στελέχη του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ, το διαφημιστικό τμήμα της είχε εξασφαλίσει διαφημιστικά έσοδα ύψους 150.000 ευρώ για τον αγώνα της 12ης Ιουνίου. Επομένως, είχε τη βεβαιότητα, με βάση την εμπειρία της σε τέτοιες διαδικασίες, πως θα ξεπερνούσε το φράγμα των 200.000 ευρώ, μέχρι την ημέρα τέλεσης του ντέρμπι.

Με την απόφαση της κυβέρνησης να μπει "λουκέτο" στην ΕΡΤ, την Τρίτη (11/6), το υπουργείο Οικονομικών ανέλαβε να μεταπωλήσει όλα τα δικαιώματα μετάδοσης αθλητικών συναντήσεων, και πρώτο-πρώτο έβγαλε στο "σφυρί" τον αγώνα του ΣΕΦ.

Μόνο δύο ιδιωτικοί σταθμοί εκδήλωσαν προφορικά το ενδιαφέρον τους, ο Alpha και ο ΣΚΑΙ, αλλά μόνο ο δεύτερος κατέθεσε "κλειστή" προσφορά, το μεσημέρι της Τετάρτης, κι αυτομάτως του κατακυρώθηκε το δικαίωμα μετάδοσης του αγώνα. Επίσημες ανακοινώσεις, για το ύψος της προσφοράς, δεν έγιναν από τις δύο πλευρές, ωστόσο υπάρχουν δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι το κανάλι του Φαλήρου έδωσε 60 με 70 χιλιάδες ευρώ, ποσό που με το ζόρι φτάνει το 1/3 της πραγματικής εμπορικής αξίας του παιχνιδιού.

Για τον άλλον αγώνα των πλέϊ οφ του μπάσκετ, μεταξύ Πανιωνίου-Ρεθύμνου, δεν ενδιαφέρθηκε κανένα κανάλι, επομένως πήγε "στράφι", ενώ στα αζήτητα κατέληξε και το Diamond League του στίβου, που θα γίνει την Πέμπτη (13/6), στο Οσλο.

Αγνωστη παραμένει, έως τώρα, η τύχη όλων των επόμενων αγώνων που είχε εξασφαλίσει η ΕΡΤ, ανάμεσά τους και την ποδοσφαιρική διοργάνωση "Confederations Cup", που αρχίζει το Σάββατο, και είχε αγοραστεί μαζί με το Μουντιάλ της Βραζιλίας, αντί 12 εκατ. ευρώ. Στα διεθνή αθλητικά γεγονόταν εμπλέκεται η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση  (E.B.U.), και το υπουργείο Οικονομικών δε διαθέτει ακόμα δίαυλο επικοινωνίας μαζί της, με ορατό τον κίνδυνο να χαθούν πολλά ακόμα χρήματα στο προσεχές διάστημα.

(Πηγή: Enet Newsroom)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεοπτικά δικαιώματα
ΕΡΤ
Μπάσκετ
Σκάι
Υπουργείο Οικονομικών
Τελευταίες ειδήσεις στην κατηγορία Αθλητισμός
Έκλεισε Μποχωρίδη ο Παναθηναϊκός
«Ο Ολυμπιακός βλάπτει σοβαρά τις Εθνικές ομάδες»
Κατέρρευσε εξέδρα σε φιλικό του Μαραντόνα
Αντιμέτωπες ΑΕΚ και ΑΕΛ
Έσπασε τα χρονόμετρα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Χωρίς μεγάλες αλλαγές
ΠΑΟΚ τεχνοκρατών
Το Αλσος της εγκατάλειψης
Μπούι ή Τέσιε για ΠΑΟ
Ψάχνουν ξένο αρχιδιαιτητή
Ο θαυματουργός κ. Τζακ
Εκαναν τα εύκολα δύσκολα
Ερυθρόλευκο παζάρι σε τρία ταμπλό
6η θέση τα κορίτσια
Πήρε Ντάρντεν ο Ολυμπιακός