Έντυπη Έκδοση

Η Ομοσπονδία Τυφλών υπέρ της ΕΡΤ

«Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και ζητάμε εκ μέρους χιλιάδων ατόμων με προβλήματα όρασης να αρθεί η πραξικοπηματική απόφαση του κλεισίματος της Δημόσιας Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, προσθέτοντας ότι η ΕΡΤ, επί 75 χρόνια, αποτέλεσε «πυλώνα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από τη μία άκρη της χώρας ώς την άλλη».

Η Ομοσπονδία Τυφλών αναφέρεται συγκεκριμένα στις εκπομπές λόγου, τις θεατρικές παραστάσεις και τις παραγωγές που βασίστηκαν σε κλασικά έργα συγγραφέων ή «σε εξαίρετα σενάρια κι έθρεψαν γενιές ολόκληρες, βρίσκοντας σε αυτές ένα σημείο αναφοράς». Σχετικά με το αρχείο της ΕΡΤ, υποστηρίζουν ότι αποτελεί δημόσιο πλούτο, κομμάτι του πολιτισμού μας «και έχει πληρωθεί από το υστέρημα του ελληνικού λαού, γι' αυτό δεν θα επιτρέψουμε να εκποιηθεί έναντι πινακίου φακής, εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα».

Θυμίζουν ότι η ΕΡΤ είναι η πρώτη που δημιούργησε ψηφιακό κανάλι Πρίσμα plus που απευθυνόταν σε ανθρώπους με αναπηρία και επίσης τους προσέφερε φιλόξενο βήμα σε εκπομπές, δίνοντάς τους βήμα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
ΑμεΑ
ΕΡΤ
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας