Έντυπη Έκδοση

ΟΧΙ στο «λουκέτο» της ΕΡΤ

Οι κινηματογραφικοί φορείς συνεχίζουν να στέλνουν επιστολές διαμαρτυρίας κατά του «λουκέτου» της ΕΡΤ, βασικού αιμοδότη της κινηματογραφικής παραγωγής.

* Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, που την Τετάρτη συγκαλεί διασωματειακή συνδιάσκεψη των φορέων του οπτικοαουστικού χώρου, υπογραμμίζει πως «οποιαδήποτε αλλαγή και αναμόρφωση της δημόσιας τηλεόρασης πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή». Μη παραλείποντας ωστόσο να κάνει κριτική στα κακώς κείμενά της (ολόκληρη η επιστολή της ΕΕΣ στο www.enet.gr).

* Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου «απαιτεί την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ» και μιλά για «μια εκτροπή των βασικών δημοκρατικών αρχών. Στοιχειώδης λογική αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι εξυγίανση της ΕΡΤ δεν συνιστά έκτακτη περίπτωση εξαιρετικώς επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης. Και κυρίως ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα». Ο τρόπος της κυβέρνησης «μας προετοιμάζει για ένα ζοφερό μέλλον».

* Η Ενωση Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου μιλά για «αυθαίρετη κατάργηση της ΕΡΤ από τους ίδιους ανθρώπους που προσπάθησαν επί χρόνια να την απαξιώσουν. Οι εκμαυλιστές καριερίστες και οι κομματικοί καρεκλοκένταυροι δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από τη δήθεν εξυγίανση της ΕΡΤ, για να κουκουλώσουν την προδοτική τους στάση στο βωμό των ολιγαρχών καναλαρχών και των μικροπολιτικών τους συμφερόντων».

* Η Ενωση Σεναριογράφων Ελλάδας συμπαρίσταται στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ και υποστηρίζει πως η απάντηση στα συσσωρευμένα προβλήματα της ΕΡΤ, τα οποία οι ίδιες οι κυβερνήσεις δημιούργησαν με τις πολιτικές ασφυκτικού ελέγχου και ανεξέλεγκτων διορισμών «ημετέρων» που εφαρμόζουν επί τόσα χρόνια, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το «μαύρο» στις οθόνες.

«Ιδιαίτερη σημασία έχει για εμάς τους σεναριογράφους, αλλά και γενικότερα για τους Ελληνες κινηματογραφιστές, να παραμείνει ενεργός ο πόρος του 1,5%, με τον οποίο η ΕΡΤ συνδράμει αποφασιστικά την εγχώρια κινηματογραφική παραγωγή», γράφει η Ενωση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοσιεύματα/Αρθρα/Σχολιασμοί/Παρεμβάσεις
Ρεπορτάζ
Καλλιτεχνικό ρεπορτάζ
ΕΡΤ