Ηλεκτρονική Έκδοση

Αλβανία

Αναλαμβάνει την ευθύνη της ήττας και αποχωρεί ο Μπερίσα

Παραιτείται και από αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα ανακοίνωσε σήμερα στα Τίρανα ότι αποχωρεί από την ηγεσία της κυβέρνησης και του κόμματός του, ολοκληρώνοντας τον σημαντικότερο κύκλο της σταδιοδρομίας του σε ηλικία 68 χρονών. Παραιτήθηκε από αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο υπηρέτησε για 23 χρόνια.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα Τρεις μέρες μετά την εκλογική διαδικασία, ο Σαλί Μπερίσα εμφανίστηκε πριν από λίγο μπροστά στους οπαδούς του για να εκφωνήσει μια γραπτή ομιλία, πράγμα σπάνιο για τον ίδιο. Μιλώντας με εμφανή συγκίνηση, είπε ότι δέχεται το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής και συνεχάρη τον αντίπαλό του Έντι Ράμα για τη νίκη του.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι για την ήττα του Δημοκρατικού Κόμματος αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη και, λόγω αυτής, παραιτείται από όλα τα κομματικά αξιώματα. "Θα είμαι απλό μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος και βουλευτής του", είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι θα παραμείνει ενεργός στη δραστηριότητα του κόμματός του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πολιτική συμβολή του από τη θέση του επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος για 23 χρόνια. Χρημάτισε πρόεδρος της Δημοκρατίας για 5 χρόνια και πρωθυπουργός επί 8 χρόνια.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αλβανία