Έντυπη Έκδοση

Ζωγραφική στον υπολογιστή

ΟΤΑΝ η ηλεκτρονική τεχνολογία επιδρά στην παραδοσιακή ζωγραφική, τότε το συμβατικό έργο τέχνης αποκτά μια νέα εικαστική φόρμα που αναδεικνύει την αγωνία του δημιουργού της να ερευνήσει νέους δρόμους στην τέχνη. «Από το συμβατικό στο ψηφιακό έργο τέχνης» είναι ο τίτλος της μεγάλης αναδρομικής έκθεσης του ζωγράφου Σπύρου Πουλημένου, που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Σύρου και διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού-Αθλητισμού Σύρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων 2013 Σύρος-Πολιτισμός.

Ο καλλιτέχνης, με την πολύ ενδιαφέρουσα πορεία, στα τελευταία του έργα αναμετριέται με τον υπολογιστή. Ζωγραφίζει στον υπολογιστή, πειραματίζεται και μεταφέρει την εικαστική δημιουργία του σε μια εκτυπώσιμη επιφάνεια, είτε αυτή είναι καμβάς, χαρτί ή οποιοδήποτε άλλο υλικό. Στην έκθεσή του διαφαίνεται, μέσα από την έρευνα του Σπύρου Πουλημένου, η τεράστια πλέον επίδραση της ηλεκτρονικής τεχνολογίας στην παραδοσιακή ζωγραφική και πώς από τα λεγόμενα bits, που είναι στοιχειώδεις καταστάσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, δημιουργείται με pixels ένα ισότιμο έργο ζωγραφικής, με αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Ο Σπύρος Πουλημένος είναι ένας πολυδιάστατος καλλιτέχνης με βασικές σπουδές στην ηλεκτρονική τεχνολογία και μεταπτυχιακές στις καλές τέχνες και το σχεδιασμό. Με τη ματιά του στραμμένη στην έρευνα της ζωγραφικής, διά μέσου της ψηφιακής τεχνολογίας, φαίνεται σαν να διασκεδάζει, αφού δηλώνει πως γι' αυτόν σημασία έχει το «παιγνίδι» στην τέχνη, δηλαδή ο πειραματισμός. Διάρκεια: μέχρι 25 Ιουλίου 2013.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Εικαστικά