Έντυπη Έκδοση

Και νέα απορριπτική εισήγηση για τον Κώστα Σακκά

Να απορριφθεί η αίτηση αποφυλάκισης του απεργού πείνας Κώστα Σακκά για λόγους υγείας εισηγήθηκε ο αντεισαγγελέας Εφετών, Ιωάννης Μωραϊτάκης, στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις του νομικού κόσμου και ενώσεων για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, καθώς και τις προειδοποιήσεις των γιατρών για την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του, ύστερα από έναν μήνα απεργίας πείνας, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά ο Κώστας Σακκάς να παραμείνει στη φυλακή.

Η πρόταση αυτή προς το Συμβουλίο Εφετών δεν αποτέλεσε έκπληξη, αφού ο Ιωάννης Μωραϊτάκης είχε εισηγηθεί απορριπτικά και για τις αντιρρήσεις της πλευράς Σακκά σχετικά με την 6μηνη παράταση της προσωρινής του κράτησης.

Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του Κ. Σακκά έγινε κατά τη χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου. Οι βουλευτές Τ. Κουράκης και Β. Κατριβάνου τον ενημέρωσαν ότι διανύει την τριακοστή ημέρα απεργίας πείνας και πλέον κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να υποστεί ανακοπή καρδιάς και ανεπανόρθωτη βλάβη σε ζωτικά όργανα. Ο κ. Αθανασίου τόνισε πως η ελληνική Δικαιοσύνη θα επιδείξει τη δέουσα προσοχή όπως πράττει σε παρόμοιες υποθέσεις.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Οργανώσεις/Επιθέσεις/Συμμορίες
Δικαστικό ρεπορτάζ