Ηλεκτρονική Έκδοση

Κινητικότητα - διαθεσιμότητα - απολύσεις

Για ποιους χτυπά η καμπάνα στο Δημόσιο

Τελευταία ενημέρωση:

Βάσει του σχεδίου διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα, αναμένεται να μετακινηθούν μέσω μετατάξεων 5.000 εκπαιδευτικοί και 3.500 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας και να απολυθούν όσοι δεν μετακινηθούν μετά την περίοδο διαθεσιμότητας και όσοι εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα στους δήμους και το υπουργείο Πολιτισμού. Στις 15.000 απολύσεις και όσοι δεν επαναπροσληφθούν στη ΝΕΡΙΤ.

LOUISA GOULIAMAKI / AFP LOUISA GOULIAMAKI / AFP

Έχουν ήδη βρεθεί οι πηγές από όπου θα αντληθούν οι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας, σύμφωνα με πληροφορίες. Η τρόικα πιέζει προκειμένου να έχουν ετοιμαστεί στα τέλη Ιουλίου οι κατάλογοι με τα ονόματα των 12.500 υπαλλήλων που θα μετακινηθούν, ώστε η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
 
Εκτός από τις μετατατάξεις εκπαιδευτικών και υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ, σε διαθεσιμότητα, ώστε να μετακινηθούν στη συνέχεια, αναμένεται να τεθούν 2.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και 1.500 από τη γενική κυβέρνηση. Η διαθεσιμότητα θα μειωθεί σε 6-9 μήνες. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, όποιος υπάλληλος δεν έχει μετακινηθεί θα απολυθεί.
 
Αναφορικά με τη «δεξαμενή» από την οποία θα προέλθουν οι υπόλοιποι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που πρέπει να μετακινηθούν μέχρι τα τέλη 2013, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο με 2.741 εσωτερικές μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων.
 
Οι απολύσεις 
 
Οι 15.000 απολύσεις που ζητεί η τρόικα μέχρι τα τέλη του 2014 θα προέλθουν από όσους δεν θα επαναπροσληφθούν στο νέο σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και από όσους εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα, κυρίως στους δήμους και δευτερευόντως στο υπουργείο Πολιτισμού. 
 
Πρόκειται για 3.500 άτομα, που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και πλέον εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα.
 
Για να διευθετηθεί το θέμα, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ώστε να υπάρξει παρέμβαση στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση θα καθορίζει αυστηρά τον χρόνο κατά τον οποίο μπορεί κάποιος να εργάζεται με ασφαλιστικά μέτρα. Στη συνέχεια θα αποχωρεί από την εργασία του, μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία. 
 
Ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης είχε προτείνει να περιοριστεί το διάστημα παραμονής σε εργασία με ασφαλιστικά μέτρα στους 9 μήνες.
 
Οι μετακινήσεις στην ΕΛ.ΑΣ
 
Αναφορικά με τη Δημοτική Αστυνομία, στην κατάργηση της οποίας αντιδρούν η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΚΕΔΕ, οι περίπου 3.500 υπάλληλοι σχεδιάζεται να μετακινηθούν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, για να συνδράμουν στην καταπολέμηση του παραεμπορίου, στον έλεγχο των καταστημάτων, στην επίδοση εγγράφων και στη ρύθμιση της οδικής κυκλοφορίας. 
 
Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η μετάταξη των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας αποσκοπεί στην ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού.
 
 
Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δημόσιος Τομέας
Τρόικα
Τελευταίες ειδήσεις στην κατηγορία Ελλάδα
Παναττική κινητοποίηση για τον τ. Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας
Νέο χαστούκι στη ΝΕΡΙΤ
Aνησυχία στο Βόρειο Αιγαίο για τις ακτοπλοϊκές επιλογές της κυβέρνησης
Νέα δίκη για τον Παύλο Αντωνόπουλο
Την Τρίτη η κυβερνητική φιέστα στον Ευαγγελισμό
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Οδεύουμε εν ασφαλεία στο τέρμα μας
Δακτύλιος 200 ευρώ ξανά από σήμερα για τους παραβάτες
Συνέδριο για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή
200 χρόνια από την αρχή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα
Η πέτρα του σκανδάλου
Οι πρωινοί άρχισαν να μαζεύονται σιγά σιγά
Η γλώσσα της εικόνας
Ενα Φόρουμ για τις συμμαχίες και την ανατροπή
Ενα σχολείο, ένα μήνυμα
Εσβησε στις φλόγες