Ηλεκτρονική Έκδοση

Ελεύθερος ο Καραμπέρης του κυκλώματος τοκογλυφίας

Σε 11,5 χρόνια κάθειρξης, με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι να εκδικαστεί η έφεση, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό ο Μάρκος Καραμπέρης για το κύκλωμα τοκογλυφίας που λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη. Ολιγόμηνες ποινές επιβλήθηκαν σε τρεις ακόμη κατηγορούμενους, ενώ απαλλάχθηκαν δέκα άλλοι.

Με την απόφαση του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που εκδόθηκε σήμερα, καταδικάστηκαν σε πρώτο βάθμο 4 άτομα από τους συνολικά 14 κατηγορουμένους.
 
Ο Μάρκος Καραμπέρης, βασικός κατηγορούμενος και γνωστός επιχειρηματίας της πόλης, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών, 6 μηνών και του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 15.600 ευρώ, για υποθέσεις τοκογλυφίας και εκβίασης καθώς και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Απαλλάχθηκε από την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.
 
Το δικαστήριο αποφάσσε, μετά από θετική  εισήγηση του εισαγγελέα, η ποινή να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή του. Αυτό σημαίνει ότι ο Μ. Καραμπέρης δεν πάει φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος.
 
Πρότερος έντιμος βίος
 
Στους υπόλοιπους τρεις καταδικασθέντες, που επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι, αναλυτικά επιβλήθηκαν: 18 μήνες σε έναν υπάλληλο του Καραμπέρη, 6 μήνες στη γραμματέα του και 8 μήνες στον δημοσιογραφο της ΕΤ3 Γιώργο Φερέτη. Και στους τρεις αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και έχουν 3ετή αναστολή.
 
Μεταξύ των αθωωθέντων είναι και ο πρώην προστάμενος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαχατζής.
 
Στον Παπαγεωργόπουλο είχαν ρίξει ισόβια
 
Μετά την απόφαση και αποφυλάκιση του ο Μάρκος Καραμπέρης σταυροκοπιόταν, έκλαιγε και έπεσε στην αγκαλιά των συγγενών του, οι οποίοι χειροκρότησαν την απόφαση. Ας σημειωθεί ότι ο ίδιος πρόεδρος του δικαστηρίου, Γεώργιος Αποστολάκης, τον περαμσένο Φεβρουάριο προήδρευε του δικαστηρίου που επέβαλε ισόβια δεσμά στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλειο Παπαγεωργόπουλο.
 
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου αντιμετωπίζεται ποικιλοτρόπως από νομικούς κύκλους.
 
Διαβάστε σχετικά: 
 
Καραμπέρης: «Δεν τα 'παιρνα» από τους φτωχούς
 
Τοκογλυφία χωρίς «οργάνωση»
 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Τοκογλυφία και εκβιασμοί