Έντυπη Έκδοση

PROTON ΒΑΝΚ

Τα απόνερα του σκανδάλου

Οταν ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννης Δραγάτσης, ξεκινούσε την έρευνα για το περιβόητο σκάνδαλο της Proton Bank, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης θα βρισκόταν κατηγορούμενος για μία υπόθεση που δεν αφορά μόνο αδικήματα οικονομικής φύσεως.

Η έρευνα της Δικαιοσύνης για το περιβόητο τραπεζικό σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη από τα τέλη του 2011. Κατά την προκαταρκτική εξέταση, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ύστερα από αίτημα του εισαγγελικού λειτουργού, είχε αποφασίσει το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών και θυρίδων του επιχειρηματία. Ενώ ένα σημαντικό ποσό που ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ επεστράφη στο ελληνικό Δημόσιο.

Από τον Δεκέμβριο του 2012, μετά την απολογία του ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας, Ιωάννας Χατζάκη, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της τράπεζας, ο οποίος σήμερα θεωρείται βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Η υπόθεση της Proton, από την οποία το ελληνικό Δημόσιο φέρεται να ζημιώθηκε κατά περίπου 790 εκατομμύρια ευρώ, βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Proton Bank
Δικαστικό ρεπορτάζ
Κύριο θέμα
Το κινητό «καίει» Λαυρεντιάδη