Ηλεκτρονική Έκδοση

Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ ο Μ. Κεφαλογιάννης

Νέος γραμματέας της ΝΔ ο 33χρονος Α. Παπαμιμίκος

Τελευταία ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της απόφασης του Αντώνη Σαμαρά για ανανέωση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, γραμματέας της πολιτικής επιτροπής αναδείχθηκε ο 33χρονος πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος

Ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών για την ανάδειξη του νέου γραμματέα και της εκτελεστικής επιτροπής Θανάσης Μπούρας, επικαλούμενος την παράγραφο 4 του άρθρου 15 του νέου καταστατικού της Ν.Δ που ψηφίστηκε ομόφωνα μία εβδομάδα πριν στο συνέδριο, αποφάσισε την ανακήρυξη του μοναδικού υποψηφίου κ.Παπαμιμίκου ως γραμματέα του κόμματος χωρίς κάλπη. Κάλπες στήθηκαν όμως για την εκτελεστική γραμματεία, για τις 9 θέσεις της οποίας είχαν τεθεί 16 υποψηφιότητες (Κλ.Αγγελίδη, Μ.Αντωνίου, Π.Αρβανίτης, Ε.Βασιλείου- Καρτσάτου, Γ.Δακής, Μ.Δασκαλάκης, Δ.Ιατρίδης, Μ.Καρακόλη, Γ.Κουμουτσάκος,. Ε.Μακρή-Θεοδώρου, Αθ.Μετλάρης, Δ.Πανοζάχος, Γ.Πλακιωτάκης, Στ.Σταυράκογλου, Φ.Ταηυρής, Χρ.Χαλιλοπούλου)
 
«Ανοίγουμε το δρόμο για νέα γενιά στελεχών που έχουν αποδείξει την αξία τους και μπορούν να προσφέρουν. Ο Ανδρέας  Παπαμιμίκος ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ που αναδείχθηκε σε συνθήκες δύσκολες μετά από πανελλαδική ψηφοφορία. Η πρώτη νεολαία που εμπιστεύτηκε αυτή τη διοαδιοκασόια και η επιλογη του Παπαμιμίκου μας δικαίωσε 100%. Η ΟΝΝΕΔ αύξησε την επιρροή της όταν όλα κατέρρεαν», είπε ο Αντώνης Σαμαράς.
 
«Την πείρα και την ενέργεια του αυτή ο Ανδρέας Παπαμιμίκος θα την προσφέρει στο κόμμα. Αλλωστε μυστικό κάθε επιτυχημένου κόμματος έιναι να δίνει ευκαιρίες στους νέους και να συνδυάζει την πείρα των παλιότερων και την φλόγα των νεότερων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. 
 
Μετά την ανακήρυξή του, ο νέος γραμματέας δήλωσε ότι στόχος του είναι να παράγει το κόμμα ουσιαστικό πολιτικό λόγο, να αποκτήσει ισχυρή και ευέλικτη διοίκηση και περιφερειακές οργανώσεις με θεματική δομή, να προσελκύσει καταξιωμένους επαγγελματικά και κοινωνικά πολίτες και  να εμπνεύσει όσους τα προηγούμενα χρόνια αποστασιοποιήθηκαν.
 
«Ξεκινάμε όλοι μαζί να δώσουμε δύναμη στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, με γνώμονα την πατρίδα και κέντρο τον άνθρωπο» κατέληξε ο κ. Παπαμιμίκος. 
 
Από τον κ. Σαμαρά προαναγγέλθηκε επίσης ότι ο απερχόμενος γραμματέας Μανώλης Κεφαλογιάννης θα τοποθετηθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ αναλαμβάνοντας τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών που θα πραγματοποιηθούν σε ένα χρόνο.
 
Βιογραφικό:
 
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος γεννήθηκε στη Λάρισα στις 14 Νοεμβρίου 1979. Το 1998 πέτυχε την εισαγωγή του, μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έπειτα απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές. Έχει παρακολουθήσει κύκλο σπουδών στον τομέα της επικοινωνίας και των ανθρωπίνων πόρων του Πανεπιστημίου Lille III της Γαλλίας, ενώ στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές του και στη Νομική Επιστήμη.
Αυτό το διάστημα εργάζεται ως ασκούμενος δικηγόρος, ενώ η επαγγελματική του δραστηριότητα ξεκινά το 2003, όταν και ξεκίνησε να εργάζεται στον τομέα της επικοινωνίας και του management.

Στο παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και το 2010 έγινε ο πρώτος εκλεγμένος από τη βάση πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Κατά τη θητεία του στη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, ταυτίστηκε με τη νέα Πρόταση Παιδείας για τα Πανεπιστήμια, τη διατύπωση 14 προτάσεων για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, την πραγματοποίηση για πρώτη φορά δράσεων αλληλεγγύης αλλά και τις 40 προτάσεις για την επιχειρηματικότητα μέσω της δράσης «επιχειρώ».

 
Β.Σ.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία