Έντυπη Έκδοση

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

700 στη λίστα για χειρουργείο

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 700 ασθενείς του νοσοκομείου Ρόδου αναμένουν στο ακουστικό τους, ώστε να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση!

Στο νοσοκομείο Ρόδου, που εξυπηρετεί όλα τα νότια Δωδεκάνησα, τα προβλήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο και μέσα σε όλα προστίθεται ο μακροσκελής κατάλογος αναμονής των τακτικών χειρουργείων, που ανέρχεται στον αριθμό 700 ασθενών που περιμένουν να χειρουργηθούν.

Η προσπάθεια απαξίωσης του νοσηλευτικού ιδρύματος συνεχίζεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το δημόσιο σύστημα υγείας, με την ατελείωτη λίστα αναμονής να γίνεται σαφώς ακόμα μεγαλύτερη το προσεχές διάστημα, τόσο εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί από τη Μεγάλη Δευτέρα όσο και από την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Είναι γνωστό πως έχουν ήδη απολυθεί οι 30 συμβασιούχοι νοσηλευτές, ενώ από τα προβλήματα δεν λείπει και η υπολειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής, η οποία λειτουργεί με «αυτόματο πιλότο», αφού ο τελευταίος γιατρός απουσιάζει με αναρρωτική άδεια, με αποτέλεσμα οι 13 νοσηλευόμενοι να μην τυγχάνουν της ανάλογης θεραπείας.

Οσον αφορά την επίσχεση εργασίας, οι γιατροί είναι αποφασισμένοι να τη συνεχίσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Αν δούμε ότι εξελίσσονται τα πράγματα θετικά προς αυτή την κατεύθυνση, θα κάνουμε γενική συνέλευση την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να αποφασίσουμε τις περαιτέρω ενέργειές μας. Ομως επειδή δεν έχουμε πλέον καμιά εμπιστοσύνη στο υπουργείο, θα συνεχίσουμε μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Βασίλης Κυνούς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ιατρικές έρευνες & μελέτες
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας