Έντυπη Έκδοση

Ακάλυπτες επιταγές από το υπ. Πολιτισμού

Αθάνατο Δημόσιο. Εξέδωσε ακάλυπτες επιταγές και προσφεύγει στα δικαστήρια για τις προσαυξήσεις που του επιβλήθηκαν, επειδή καθυστέρησε να καταβάλει τα χρήματα που όφειλε.

Αυτή τη φορά η γκάφα χρεώνεται στο υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο εξέδωσε δύο ακάλυπτες επιταγές της Τραπέζης της Ελλάδος ύψους 4.836 ευρώ προς το ΙΚΑ Χαλκίδας, που αφορούσαν πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων του (ένσημα) στην 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Οταν το ΙΚΑ, τον Αύγουστο του 2008, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του υπουργείου, ο οποίος είχε μηδενικό υπόλοιπο, κίνησε, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, την προβλεπόμενη διαδικασία για την επιβολή των προσαυξήσεων που αντιστοιχούν σε ποσό ίσο με αυτό που οφείλεται. Στη συνέχεια, το υπουργείο Πολιτισμού μαζί με το συναρμόδιο υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη επιβολής εισφορών (ΠΕΕ) από το ΙΚΑ και πρέπει να ακυρωθεί.

Στην αίτησή του αναφέρει ότι όταν εκδόθηκαν οι δύο ακάλυπτες επιταγές, οι οποίες εξοφλήθηκαν ένα μήνα αργότερα, ο λογαριασμός στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν είχε τα απαιτούμενα χρήματα, διότι είχαν προηγηθεί οι πληρωμές μισθοδοσίας των εργαζομένων στην Εφορεία που απασχολούνται για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Λουκισίων Χαλκίδας και την αναστήλωση της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Αρμά. Προσθέτει ακόμη ότι εσφαλμένα το ΙΚΑ υποστηρίζει ότι κατά την εμφάνιση των επιταγών υπήρχε μηδενικό υπόλοιπο στον λογαριασμό, καθώς υπήρχαν 1.599 ευρώ, τα οποία δεν κάλυπταν βέβαια το ποσό των επιταγών αλλά το ΙΚΑ όφειλε να αφαιρέσει το ποσό αυτό από τις προσαυξήσεις. Σημειώνει, τέλος, ότι η πράξη επιβολής εισφορών είναι αντισυνταγματική, διότι προηγουμένως δεν κλήθηκε σε ακρόαση ούτε το Δημόσιο ούτε η 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, όπως απαιτεί το άρθρο 20 του Συντάγματος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Πολιτισμού