Έντυπη Έκδοση

89,7 ΕΚΑΤ. ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Κρύβουν 6 μήνες τα κονδύλια για τους πυρόπληκτους

Στα «σεντούκια» του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται, εδώ και έξι μήνες, κοινοτικά κονδύλια 89,7 εκατ. ευρώ, που εκταμίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενίσχυση των πυρόπληκτων στην περιοχή της Ηλείας, χωρίς, ακόμη, να δοθεί στους δικαιούχους ούτε ένα ευρώ.

Την αποκάλυψη έκανε χθες η συντονίστρια της Σοσιαλιστικής Ομάδας για θέματα προϋπολογισμού, η Γαλλίδα ευρωβουλευτής C. Guy Quint, σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου κάλεσε, μάλιστα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ζητήσει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση για τα αίτια καθυστέρησης στην αξιοποίηση αυτής της ευρωπαϊκής ενίσχυσης.

Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής πραγματοποίησε, τον περασμένο μήνα, οδοιπορικό στα καμένα της Ηλείας, ύστερα από πρόσκληση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Μποτόπουλου, όπου και διαπίστωσε ότι «δύο σχεδόν χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και 6 μήνες από την εκταμίευση των χρημάτων στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, δεν έχει φθάσει ούτε ευρώ στις πυρόπληκτες περιοχές».

Εμείς δεσμευτήκαμε έναντι των κατοίκων της Ηλείας ότι δεν θα τους ξεχάσουμε επιστρέφοντας στις Βρυξέλλες, είπε ο Ελληνας ευρωβουλευτής και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν είναι ούτε δημοκρατικά επιτρεπτό, ούτε ηθικό, ούτε νόμιμο να λιμνάζουν τα χρήματα αυτά στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
ΠΑΣΟΚ
Ευρωπαϊκή Ένωση
Πυρκαγιές