Έντυπη Έκδοση

«Φρένο» από το ΣτΕ στις μπουλντόζες για το «ιερό» γηροκομείο στο Πανόραμα

Προσωρινή διαταγή, για αναστολή κάθε δραστηριότητας στα 32 στρέμματα δασικής έκτασης στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, που δωρεάν κατά κυριότητας παραχωρήθηκαν από τον Αλέξανδρο Κοντό στον μητροπολίτη Ανθιμο, εξέδωσε ο πρόεδρος του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, Κωσταντίνος Μενουδάκος.

Η διαταγή ισχύει έως την έκδοση της απόφασης επί του αιτήματος αναστολής που υπέβαλαν κάτοικοι του Πανοράματος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και η οποία θα συζητηθεί στις 13 Μαΐου. Η κυρία αγωγή θα συζητηθεί στις 10 Οκτωβρίου 2010.

Για την επίδικη περιοχή υπάρχει και μία άλλη απόφαση αναστολής κάθε δραστηριότητας, από μηνός περίπου. Είναι του δασαρχείου Θεσσαλονίκης, όταν προέκυψε η εκχέρσωση 7,5 στρεμμάτων αναδασωτέας έκτασης εκτός των ορίων, που δόθηκε στον Ανθιμο.

Η αναστολή αυτή επεκτάθηκε χρονικά μετά την αναφορά κατοίκων του Πανοράματος στο δασαρχείο ότι παραβιάστηκε ο σκοπός για τον οποίο παραχωρήθηκε η έκταση. Οτι δεν πρόκειται για νοσοκομείο, όπως ο νόμος προβλέπει για τη χρησιμοποίηση δασικής έκτασης, αλλά για άλλης μορφής ίδρυμα υπό την εποπτεία της μητρόπολης, που το οργανόγραμμά του προβλέπει μία θέση γιατρού. Η διεύθυνση δασών υπέβαλε ήδη αίτημα στο Υγείας-Πρόνοιας για το αν το ίδρυμα με τον ένα γιατρό είναι νοσοκομείο. Ωσότου υπάρξει η απάντηση θα ισχύει και το απαγορευτικό του δασαρχείου. Να θυμίσουμε ότι:

- Αναμένονται οι εισαγγελικές ενέργειες για τη μήνυση, που από τις 13 Μαρτίου έχει υποβάλει το δασαρχείο Θεσσαλονίκης κατά της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών της νομαρχίας και του εργολάβου που εκχέρσωσε αναδασωτέα έκταση 7,5 στρεμμάτων στο Πανόραμα, εκτός της έκτασης που παραχωρήθηκε στον Ανθιμο, και

- Εκκρεμεί η προκαταρκτική εξέταση, με τη διαβάθμιση κατεπείγουσα, που είχε διατάξει η εισαγγελία Θεσσαλονίκης το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου και η οποία έχει ανατεθεί σε πταισματοδίκη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα
Δικαστικό ρεπορτάζ