Έντυπη Έκδοση

Η τρίτη ήταν η φαρμακερή...

Η τρίτη χρονιά στην Α1 ήταν για το Αιγάλεω φαρμακερή.

Την τελευταία δόση από το φαρμάκι την πρόσφερε δίχως έλεος στην ομάδα της Δυτικής Αθήνας ένας γείτονας, ο Πανελλήνιος. Στην πραγματικότητα, η παρτίδα χάθηκε την περασμένη εβδομάδα στα Τρίκαλα. Το χθεσινό 88-99 δεν ήταν παρά η χαριστική βολή. Οι παρακμιακές συνθήκες που επικράτησαν στο γηπεδάκι του Αιγάλεω έμοιαζαν με πρόβα για την Α2. Περίπου 200 φανατικοί οπαδοί νίκησαν το «κεκλεισμένων των θυρών» και διέκοπταν συνεχώς το παιχνίδι, πότε εκτοξεύοντας χαρτάκια και πότε στολίζοντας τους αντιπάλους με ύβρεις. Το Αιγάλεω επιστράτευσε όσα γούρια μπορούσε να σκαρφιστεί, όλα του κάκου. Οσο κι αν προσπάθησαν οι προπονητές του (Ζευγώλης και Καρβέλας) να μιλήσουν στο φιλότιμο και την καρδιά των παικτών, σανίδα σωτηρίας δεν βρέθηκε. «Να πεθάνουμε στο γήπεδο», ήταν το σύνθημα λίγο πριν από το τζάμπολ αλλά και κατά τη διάρκεια του β' ημιχρόνου. Αλλά ο Πανελλήνιος δεν χαρίστηκε. Απέναντι σε έναν αντίπαλο τσακωμένο με την άμυνα, προηγήθηκε με 16-3 και κράτησε με άνεση το προβάδισμα ώς το τέλος. Από το δημόσιο «κατηγορώ» του ο κάπτεν Ακης Καλλινικίδης εξαίρεσε μόνο τους φιλάθλους: «Αυτοί και μόνο αυτοί αξίζουν να φορέσουν τη φανέλα του αρχηγού. Εμείς δεν γίναμε ποτέ ομάδα. Ολοι όσοι δουλέψαμε φέτος στο Αιγάλεω φέρουμε ευθύνες για την αποτυχία».

ΑΙΓΑΛΕΩ: Γκάμπρανς, Τέιλορ 21(1), Σούλης, Χάρντιν 19, ΜακΓκράθ 21(3), Μαγκουνής 11(1), Αγγελόπουλος 3(1), Σιμς 6, Καλλινικίδης 7(1), Γκρούνχαϊντ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Οστοϊτς 14, Παπαμακάριος 13(3), Καλαϊτζίδης 2, Κομποδιέτας, Σακελλαρίου 5(1), Νιούλεϊ 3, Πέτρουλας 2, Νάτζφεϊ 7, Πέτροβιτς 12(2), Γκράντι 20(3), Γκόλεματς 17(1), Ραντένοβιτς 4.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μπάσκετ