Έντυπη Έκδοση

Αύριο γενική απεργία

Σε απεργιακό κλοιό από σήμερα η χώρα με τη συναυλία και την περικύκλωση της Βουλής που διοργανώνει το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ και θα κορυφωθεί αύριο Τρίτη με την 24ωρη γενική απεργία που έχουν κηρύξει οι κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο και τις απολύσεις.

Ιδιωτικός, δημόσιος τομέας, ΔΕΚΟ και τράπεζες συμμετέχουν στη γενική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα την Τρίτη να μην κινηθεί κανένα τρένο, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 9 το πρωί ώς τις 9 το βράδυ.

Τις κινητοποιήσεις θα σηματοδοτήσουν το συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή που διοργανώνει απόψε στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα η ΑΔΕΔΥ, η οποία αντιδρά στις απολύσεις στη δημόσια διοίκηση, και η συναυλία με την εθελοντική συμμετοχή μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών, οι οποίοι στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων και προσφέρθηκαν να στηρίξουν την κινητοποίηση. Το στίγμα για την περαιτέρω δράση των συνδικάτων μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να δώσει η συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τρίτης και η συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ επισημαίνουν ότι οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, η διαθεσιμότητα, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα «λουκέτα» στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης και όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζομένους στην εξαθλίωση θίγοντας βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
ΑΔΕΔΥ
Δημόσιος Τομέας
ΓΣΕΕ
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας