Έντυπη Έκδοση

Πιέζουν για σκληρά μέτρα Reuters και Fitch

«Νέο πονοκέφαλο» χαρακτηρίζει για την παραπαίουσα ελληνική κυβέρνηση τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας το πρακτορείο «Ρόιτερ». «Η Ελλάδα», γράφει σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα το διεθνές πρακτορείο, «θα πρέπει επειγόντως να προχωρήσει στις εδώ και πολύ καιρό αναβαλλόμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά θα αντιμετωπίσει δυσκολία, καθώς δίνει μάχη με πλειοψηφία μιας έδρας και σκάνδαλα».

Σε δηλώσεις του στην ίδια ανταπόκριση, ο Κρις Πράις, εκπρόσωπος της εταιρείας αξιολόγησης Fitch, τονίζει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να διατηρήσει το σθένος της, αν και διαθέτει πλειοψηφία μιας έδρας μόνο. Οι δημόσιες δαπάνες πρέπει να περικοπούν, πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για αύξηση της φορολογίας, να μειωθεί η φοροαποφυγή και να προχωρήσει σε μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις, που πρακτικά σημαίνουν αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα», προσθέτει.

Η Fitch έχει απειλήσει με υποβάθμιση της χρηματοπιστωτικής αξιοπιστίας της χώρας μας τους επόμενους μήνες, καθώς θεωρεί ότι η έλλειψη μεταρρυθμίσεων καθιστά δυσκολότερη την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης. «Η Ελλάδα θα υποφέρει από τη μείωση του τουρισμού, για την οποία δεν έχουμε ιδέα ακόμη πόσο μεγάλη θα είναι», τονίζει ο Πράις, προσθέτοντας ότι προβλήματα αντιμετωπίζει και η ναυτιλία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Για το ίδιο θέμα
Γιάννης Παπαθάτσερ