Έντυπη Έκδοση

Διπλή απουσία, με νόημα

Ο παλαιότερος κοινοβουλευτικός άνδρας της σημερινής Βουλής είναι ο Απόστολος Κακλαμάνης και δεν μας έχει συνηθίσει, στη μακρά και συνεπή διαδρομή του, να απέχει από σημαντικές ψηφοφορίες.

Το έκανε όμως μέσα σε τρεις μέρες δύο φορές. Απουσίαζε από την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, απουσίαζε και από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο της ΕΡΤ. Είναι σαφές ότι διαφωνούσε και προτίμησε την απουσία από την καταψήφιση.

Στο ΠΑΣΟΚ και τις δύο φορές επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα, κάνοντας λόγο για αδιαθεσία του πρώην προέδρου της Βουλής. Ο ίδιος όμως την Παρασκευή, μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ, απάντησε στις «διαρροές» περί αδιαθεσίας του: «Τους πληροφορώ ότι είμαι μια χαρά στην υγεία μου», είπε, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι απουσίασε επειδή διαφωνούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαφωνούσε με την κινητικότητα των καθηγητών τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και αναδεικνύεται σε νέο πονοκέφαλο για τον Βαγγέλη Βενιζέλο, κατ' επέκταση και για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αφού ο κ. Κακλαμάνης είναι ένας από τους 155 βουλευτές της δικομματικής. Κυρίως όμως έχει τη δική του γνώμη, ενώ φαίνεται ότι γίνεται και απρόβλεπτος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Πολιτικά παρασκήνια