Έντυπη Έκδοση

Οι μωροί...

Η Βρετανία διάγει ξανά ένδοξες ημέρες και τις... πουλάει σε όλον τον πλανήτη, καθώς, κορίτσι ή αγόρι, το πρωτότοκο παιδί του Ουίλιαμ και της Κέιτ θα είναι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

Η φρενίτιδα που έχει κατακλύσει τη Βρετανία για την άφιξη του πριγκιπικού μωρού και υπερχειλίζει στις έντυπες και ονλάιν σελίδες των διεθνών ΜΜΕ, μπορεί και να σας έχει κουράσει... Και να μη θέλετε να ακούσετε ούτε μία ακόμη λέξη για τα στοιχήματα για το φύλο, το όνομα, το χρώμα των μαλλιών, τον τζίρο εκατομμυρίων που θα «χαρίσει» το μωρό στη χώρα μέσω των αναμνηστικών και των διακοσμητικών που δημιουργούνται και πωλούνται για την άφιξη του νέου διαδόχου του βρετανικού θρόνου...

«Αλλαγές» δεν γίνονται

Ξέρετε όμως ότι:

Μέλος του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου, συνήθως ο υπουργός Εσωτερικών, έπρεπε να παρίσταται στις βασιλικές γεννήσεις για να διασφαλίσει ότι και πραγματικά υπήρχε... μωρό, αλλά και ότι... δεν γίνονταν «αλλαγές» βρεφών. Η πρακτική εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1688 όταν δεκάδες αξιωματούχοι παρακολούθησαν τον τοκετό της συζύγου του Ιωάννη ΙΙ, εν μέσω έντονης φημολογίας ότι η Μαίρη της Μοδένας δεν ήταν πραγματικά έγκυος και ότι ένα άλλο βρέφος θα «ερχόταν παρανόμως» στο δωμάτιο του τοκετού. Ευτυχώς για την ίδια, η Μαίρη γέννησε αγόρι. Η παράδοση συνεχίστηκε και στον 20ό αιώνα και η τελευταία γέννηση «υπό παρακολούθηση» ήταν αυτή της εξαδέρφης της βασίλισσας Ελισάβετ, της πριγκίπισσας Αλεξάνδρας το 1936. Επισήμως η πρακτική διακόπηκε λίγο πριν από τη γέννηση του Καρόλου το 1948.

Οι βασιλικοί σύζυγοι... τείνουν να μην είναι στο πλευρό των γυναικών τους κατά την άφιξη του διαδόχου. Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπαιζε σκουός όταν η βασίλισσα Ελισάβετ γέννησε τον Κάρολο. Ο Κάρολος δεν «είχε καμία άλλη ασχολία» την προγραμματισμένη ημέρα γέννησης του Ουίλιαμ, ο οποίος τώρα μάλλον θα «χάσει» τη γέννηση του παιδιού του γιατί, όπως λένε τα βρετανικά ΜΜΕ, «δεν θέλει ειδική μεταχείριση στη μονάδα της RAF που υπηρετεί και δεν έχει ζητήσει άδεια».

Η βασίλισσα Βικτωρία ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε αναισθησία κατά τη διάρκεια του τοκετού. Στις γέννες των δύο τελευταίων από τα 9 παιδιά της, το 1853 όταν ήρθε στον κόσμο ο πρίγκιπας Λεοπόλδος και το 1857 όταν γεννήθηκε η πριγκίπισσα Βεατρίκη, η Βικτωρία δέχθηκε να «λάβει» χλωροφόρμιο για να αντιμετωπίσει τους πόνους. Ο γιατρός της Τζον Σνόου, που την έπεισε για τα οφέλη των παυσίπονων, είναι γνωστός ως πρωτοπόρος της επιδημιολογίας καθώς «εντόπισε» την πηγή επιδημίας χολέρας σε βρύση στο Σόχο του Λονδίνου το 1854.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ήταν ο πρώτος διάδοχος του βρετανικού θρόνου που δεν γεννήθηκε στο παλάτι ή σε κάποια άλλη από τις επαύλεις της βασιλικής οικογένειας. Ο Ουίλιαμ γεννήθηκε στην πτέρυγα Λίντο του νοσοκομείου Σεν Μέρις στο Πάντιγκτον τον Ιούνιο του 1982. Ο αδερφός του Χάρι γεννήθηκε στην ίδια πτέρυγα το 1984 και εκεί θα έρθει στον κόσμο τώρα και το πριγκιπικό μωρό. Ο Κάρολος είχε γεννηθεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και η βασίλισσα Ελισάβετ σε μια έπαυλη της οικογένειάς της στο Μέιφεαρ.

Χωρίς επίθετο

Τα βασιλικά μωρά δεν έχουν επίθετα... Είναι γνωστό ότι τα μέλη των βασιλικών οικογενειών «επιβαρύνονται» με πολλά ονόματα, ο Ουίλιαμ για παράδειγμα βαφτίστηκε Ουίλιαμ, Αρθούρος, Φίλιππος, Λουδοβίκος, ενώ ο Κάρολος είχε επίσης και τα ονόματα Φίλιππος, Αρθούρος, Γεώργιος. Στην περίπτωση των μελών της βασιλικής οικογένειας τείνουν... να εκλείπουν τα επίθετα. Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι στο σχολείο και στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία χρησιμοποιούν ως επίθετο τη λέξη «Wales» από τον επίσημο τίτλο του Καρόλου - πρίγκιπας της Ουαλίας. Τα βρετανικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι ο Ουίλιαμ και η Κέιτ μπορεί να διατηρήσουν το «Wales» ως «επίθετο» για το μωρό τους ή να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «Cambridge» από τους δικούς τους τίτλους - δούκας και δούκισσα του Κέιμπριτζ.

Κορίτσι ή αγόρι, το πρωτότοκο παιδί του Ουίλιαμ και της Κέιτ, σύμφωνα με την τροποποίηση στη νομοθεσία, θα είναι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου. Πριν από την αλλαγή, που ολοκληρώθηκε προσφάτως ενισχύοντας τη φημολογία ότι το πριγκιπικό μωρό είναι κορίτσι, διάδοχος του θρόνου ήταν το πρωτότοκο αγόρι και όχι το πρωτότοκο παιδί της οικογένειας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βρετανία