Έντυπη Έκδοση

Με μεγαλεπήβολα σχέδια

ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ, η εταιρεία «Υδροπλάνα Ελλάδας» (Hellenic Seaplanes) διατείνεται ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ελληνική αεροπορική εταιρεία για να χρησιμοποιήσει την άδειά της.

Νίκος Χαραλάμπους (Υδροπλάνα Ελλάδας) Νίκος Χαραλάμπους (Υδροπλάνα Ελλάδας) Η εταιρεία συστήθηκε στα τέλη Μαΐου. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Κύπριος Νικόλαος Χαραλάμπους και αντιπρόεδρος ο Μιχαήλ Ασσαριώτης. Ο κ. Χαραλάμπους, ο οποίος μετέχει στο Ελληνοκυπριακό Επιμελητήριο, έχει εργαστεί στη Frakapor Logistics και στην Element Power. Ο κ. Χαραλάμπους, πέρα από την εταιρεία «Υδροπλάνα Ελλάδας», μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της «Ελληνικής Θαλάσσιας Αεροπορίας», η οποία συστήθηκε με στόχο την κατασκευή και τη λειτουργία υδατοδρομίων. Σε αυτή μετέχουν ο Ιταλός επιχειρηματίας Λούκα Γκουλότα, αλλά και ο επιχειρηματίας Παντελής Βασιλακάκης, με δραστηριότητα στην Ιταλία.

Κατά δήλωση στελεχών της, η «Υδροπλάνα Ελλάδας» έχει εξασφαλίσει, από ιταλικά και αμερικανικά κεφάλαια, 15 εκατ. ευρώ για την κατασκευή υδατοδρομίων και 45 εκατ. για την προμήθεια και τη λειτουργία υδροπλάνων.

Εκπρόσωποί της υποστηρίζουν ότι στους επόμενους μήνες θα έχουν προχωρήσει στην αδειοδότηση μέχρι και 100 υδατοδρομίων. Η «Υδροπλάνα Ελλάδας» σχεδιάζει την κατασκευή υδατοδρομίου σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Πάτρα, Σύρο, Κάλυμνο, Κρήτη, Σαντορίνη, Χίο, Λήμνη, Βόλο και Σκιάθο.

Συνοπτικά, το τίμημα για τη μίσθωση ενός υδροπλάνου υπολογίζεται στις 17.000-20.000 ευρώ ανά μήνα, ενώ η απόκτησή του αγγίζει περίπου τα 1,8 εκατ. ευρώ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υδροπλάνα