Ηλεκτρονική Έκδοση

Ιαπωνία: Απόλυτη πλειοψηφία για τον Άμπε στην Άνω Βουλή

Τις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα για τη Γερουσία κέρδισε ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά κανάλια της Ιαπωνίας.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός ο οποίος σχηματίστηκε από το δεξιό Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό Κόμμα (PLD) και το κεντρώο Νέο Κομέιτο εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία της Άνω Βουλής στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το κανάλι NHK.

Το PLD, του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, εξασφάλισε τουλάχιστον 63 έδρες (τουλάχιστον 73 μαζί με το Νέο Κομέιτο) από τις 121 (στις 241) οι οποίες κρίνονταν σε αυτές τις εκλογές.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αποφέρει στον συνασπισμό ένα ελάχιστο 132 εδρών (δέκα περισσότερες από την απόλυτη πλειοψηφία).

Χάρη σε αυτή τη νίκη ο Άμπε διαθέτει στο εξής έναν ορίζοντα τριών ετών χωρίς εθνικές εκλογές καθώς ο συνασπισμός του κόμματός του και τον Νέου Κομέιτο ελέγχει ήδη τα δύο τρίτα της Κάτω Βουλής.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, οι εκλογές αυτές εξασφαλίζουν την πολιτική σταθερότητα, καθώς η Ιαπωνία έχει γνωρίσει επτά αλλαγές πρωθυπουργών από το 2006.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης θα έχει έτσι αυξημένη νομιμοποίηση προκειμένου να συνεχίσει την πολιτική οικονομικής ανάκαμψης, τα λεγόμενα «Αμπενόμικς», που συντηρεί τη δημοτικότητά του και έχει προσελκύσει την προσοχή στο εξωτερικό.

«Η οικονομική πολιτική που ακολουθούμε είναι η ορθή και θα συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα επειδή αυτό αρχίζει να έχει θετικά αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία», δήλωσε ο Άμπε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιαπωνία
Εκλογές