Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Επίθεση Αλαβάνου σε κυβέρνηση-Σανιδά για το Βατοπέδι

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Για κλίμα σήψης έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τονίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσει η ποινική δίωξη κατά Παυλίδη. Άσκησε κριτική στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, για την απόφασή του να μην στείλει το φάκελο του Βατοπεδίου στη Βουλή, αλλά και στα δύο μεγάλα κόμματα για το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

"Κοινός παρονομαστής κατά τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Παυλίδη είναι, ότι τα στοιχεία δεν επιτρέπουν να κλείσει ο φάκελος" τόνισε ο κ. Αλαβάνος, προσθέτοντας ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα άκουσε τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή, κ. Τσούκαλη και διατύπωσε την εκτίμηση, ότι δεν πρέπει να κλείσει η υπόθεση αυτή. Ωστόσο, ο κ. Αλαβάνος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κομματική γραμμή για το πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές στη μυστική ψηφοφορία, που θα γίνει για την παραπομπή ή όχι του κ. Παυλίδη.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφοντας το κλίμα που επικρατεί στη χώρα έκανε λόγο για σήψη, ενώ όπως είπε, ταυτόχρονα ανώτατοι δικαστικοί κάνουν πολιτική και πολιτικοί κάνουν τους δικαστές.

Ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τις διατάξεις σχετικά με αδικήματα υπουργών, που όπως είπε, είναι μοναδικές στην Ευρώπη και ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσει με συνταγματολόγους και θα εξετάσει διεθνείς συνθήκες, ώστε να προχωρήσει άμεσα η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Επίσης ανακοίνωσε, ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα αρχίσει διαβουλεύσεις με στόχο, την κατάθεση σχεδίου νόμου για την αλλαγή του καθεστώτος στη ναυσιπλοΐα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ειδικά για τη στάση του κ. Σανιδά στην υπόθεση του Βατοπεδίου, ο κ. Αλαβάνος είπε, ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί ότι δεν έχουν δικαίωμα ανώτεροι δικαστικοί να κάνουν πολιτική και ο κ. Σανιδάς κάνει πολιτική.

Σε άλλες ερωτήσεις σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή ή όχι του κ. Παυλίδη, ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε ότι πουθενά δεν προβλέπεται πώς θα συμπεριφερθούν οι δικαστές, ενώ σημείωσε ότι οι βουλευτές δεν πρέπει ως ποίμνιο να ψηφίζουν με βάση κομματικές εντολές.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο διπλών εκλογών, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι υπάρχει ρευστότητα στις πολιτικές εξελίξεις και πρόσθεσε ότι, δεν αποκλείεται τίποτα.

Επίσης, αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι η κυβέρνηση έχει αγκυροβολήσει το σκάφος ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη, ότι η πολιτική της ΝΔ οδηγεί την οικονομία σε ναυάγιο και πρόσθεσε ότι, η οικονομική πολιτική πρέπει να είναι αυστηρή για τους λίγους, αλλά ταυτόχρονα να υπάρξουν δαπάνες για τις ανάγκες των πολλών.

Ο κ. Αλαβάνος ανακοίνωσε ακόμη, ότι την προσεχή Δευτέρα που θα απονεμηθεί το μετάλλιο της Βουλής στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παραστεί, διαμαρτυρόμενη για την αντικοινωνική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και τη σιωπή της ταυτόχρονα στα προνόμια προς επιχειρηματικούς κολοσσούς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Νέα Δημοκρατία
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
Με τον Γ. Σανιδά συντάσσεται ο Κ. Καρούτσος για το Βατοπέδι
Κάνει πολιτική ο Γ. Σανιδάς, εκτιμά ο Αλ. Αλαβάνος
Αμελλητί στη Βουλή ο φάκελος Βατοπεδίου, ζητούν εισαγγελείς
...Αλλά ο Σανιδάς αρνείται και επιμένει στα περί «παραπλανηθέντων υπουργών»
«Δικαστικό πραξικόπημα», κατά το ΠΑΣΟΚ, οι ενέργειες Σανιδά