Ηλεκτρονική Έκδοση

Στο σταθμό Λαρίσης η διανομή ανακοίνωσε η Χ.Α.

Απαγόρευση συναθροίσεων αποφάσισε η ΓΑΔΑ (χάρτης)

Κόντρα και στη Βουλή

Τελευταία ενημέρωση:

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση για την πρόθεση της Χρυσής Αυγής να διανείμει τρόφιμα και ρουχισμό μόνο σε Έλληνες. «Έχετε ορκιστεί στο Σύνταγμα, που αναφέρει ότι δεν γίνονται διακρίσεις-τα όσα λέτε παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμα» είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης απευθυνόμενος στη βουλευτή Ελένη Ζαρούλια, η οποία έκανε λόγο για «παράνομα εκλεγμένο πρωθυπουργό» και μίλησε για παράνομη επιχείρηση εναντίον ενός νόμιμα εκλεγμένου κόμματος. Απαγόρευση των συναθροίσεων σήμερα για λόγους δημόσιας ασφάλειας αποφάσισε η ΓΑΔΑ

Φωτ αρχείου.: Στέλιος Στεφάνου Φωτ αρχείου.: Στέλιος Στεφάνου Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη διανομή τροφίμων και ειδών ρουχισμού αποκλειστικά σε έλληνες πολίτες θα πραγματοποιηθεί στις 6μμ στην οδό Δηλιγιάννη 50 στο σταθμό Λαρίσης, στα κεντρικά γραφεία της. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το παρόν θα δώσει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και παράλληλα, θα διεξαχθεί πολιτική εκδήλωση διαμαρτυρίας με κεντρικό ομιλητή τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο.

Η Χρυσή Αυγή επιμένει ότι θα προχωρήσει στην  για το απόγευμα της Τετάρτης , στην πλατεία Αττικής παρά τη σχετική απαγόρευση από πλευράς του δήμου Αθηναίων, την οποία χαρακτηρίζει παράνομη.

Ο Γιώργος Καμίνης διαμήνυσε ότι για τη σχετική ενέργεια χρειάζεται άδεια από τον δήμο Αθηναίων και  συμπλήρωσε: ως εκ τούτου, η προγραμματισμένη διανομή είναι παράνομη, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης και πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας χαρακτηρίζει έμπρακτη ειρωνεία προς την ελληνική κοινωνία την προαναγγελία της συγκέντρωσης, ανήμερα της επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας και συμπληρώνει: οι "φιλεύσπλαχνοι" νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον "φιλανθρωπικό" τους οίστρο.

Την απαγόρευση όλων των συναθροίσεων για σήμερα αποφάσισε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "δεν επιτρέπονται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, σήμερα από 12.00 ώρα έως και την 24.00 ώρα, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ή πορείες στην περιοχή της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς Αχαρνών-Ιουλιανού-Φιλαδέλφειας-Δομοκού-Νέστορος-Κωνσταντινουπόλεως-Αγίου Μελετίου-Αχαρνών".

Η απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, επικαλείται τις διατάξεις του Συντάγματος που προβλέπουν την απαγόρευση συναθροίσεων όταν επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Για την απόφαση διευκρινίζεται ότι κίνητρο είναι το κάλεσμα της Χρυσής Αυγής που δημιουργεί κοινωνικές αντιθέσεις και έριδες καθώς και η αντίδραση του δημάρχου. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι πληροφορίες της αστυνομίας είναι ότι άτομα που δραστηριοποιούνται στον αναρχικό χώρο, θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εκδήλωση προκαλώντας γενικευμένα επεισόδια.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη φορά που είχε επιχειρηθεί ανάλογη ενέργεια από τη Χ.Α στην πλατεία Συντάγματος, είχε καταλήξει σε επεισόδια, προπηλακισμό του Δημάρχου και μηνύσεις
 


Η περιοχή στην οποία η αστυνομία έχει απαγορεύσει τις συναθροίσεις. Η πλατεία Αττικής προσδιορίζεται με πορτοκαλί.

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Χρυσή Αυγή
Δήμος Αθηναίων
Βουλή