Έντυπη Έκδοση

Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ ΚΑΙ Η ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 44 ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΔΙΩΞΕΙΣ

Ερχονται κατασχέσεις για 25 παράγοντες

Με κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους απειλούνται περίπου 25 παράγοντες, που πέρασαν την τελευταία εικοσαετία από τα διοικητικά της ΑΕΚ. Το σοβαρό πρόβλημα είχε αποκαλύψει την περασμένη Δευτέρα η «Ε», εξαιτίας της εκκαθάρισης της εταιρείας, που οδηγεί σε διάρρηξη του άρθρου 44. Η ΦΑΕ Αθηνών έχει κινηθεί εναντίον τους και έχουν σταλεί τα σχετικά έγγραφα στην εισαγγελία για να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Τα πρώτα εντάλματα σύλληψης μάλιστα έχουν εκδοθεί (μεταξύ άλλων σε Πέτρο Στάθη, Τάκη Κασιούλα).

Μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν ο Πέτρος Στάθης και ο Νίκος Στράτος Μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν ο Πέτρος Στάθης και ο Νίκος Στράτος Να υπενθυμίσουμε ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ μπήκε στο άρθρο 44 τον Νοέμβριο του 2004 όταν και διεγράφη το 95% των χρεών. Το υπόλοιπο διακανονίστηκε σε 10 δόσεις, εκ των οποίων οι δυο τελευταίες από 1,25 εκατ. ευρώ θα πρέπει να πληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2013 και τον Σεπτέμβριο του 2014. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως η ΦΑΕ κινείται εναντίον των παραγόντων χωρίς να υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές! Το κάνει, γιατί μόλις η εκκαθάριση ολοκληρωθεί, θα λυθεί η εταιρεία. Εκεί πλέον θα καταπέσει η ρύθμιση του άρθρου 44 και τα χρέη θα επανέλθουν στα επίπεδα προ του 2004. Δηλαδή με πρόστιμα και προσαυξήσεις λίγο πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ευθύνες λοιπόν μεταφέρονται σε όλους τους παλαιούς παράγοντες, που δέσμευαν την εταιρεία με την υπογραφή τους και ο καταμερισμός γίνεται ανάλογα με το χρονικό διάστημα της θητείας του καθενός. Μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν ο Νίκος Στράτος και ο Πέτρος Στάθης, στους οποίους έχουν φτάσει κατασχετήρια ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ (!). Για μεγάλα ποσά «διώκονται» επίσης ο Κώστας Γενεράκης, αλλά και ο νυν γενικός διευθυντής Γιώργος Ρόκκας, που υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ στην προεδρία Ντέμη Νικολαΐδη.

Στάθης και Στράτος έχουν ζητήσει από τον Δημήτρη Μελισσανίδη να δώσει λύση στο μείζον πρόβλημα. Πρόβλημα όμως (μικρότερης έκτασης και για 2 εκ. ευρω ο καθένας) έχει και το δίδυμο Μελισσανίδη - Καρρά, που είχαν διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος πριν από είκοσι χρόνια. Ειδικά για τους δυο, πάντως, το αδίκημα παραγράφεται στις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο