Έντυπη Έκδοση

Ψυχρός και ονειροπόλος ακτιβιστής

Ινδία και Κίνα βρίσκονται στα πρόθυρα του πολέμου για τον έλεγχο των αποθεμάτων νερού. Η Νότια Ευρώπη έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της, καθώς η θάλασσα τη σκεπάζει γοργά.

Στη Βόρεια, τα σπίτια πια δεν αντέχουν τους τόνους βροχής που δέχονται καθημερινά. Και μέσα σ' όλα αυτά, άνθρωποι, οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για την πλανητική καταστροφή, βρίσκονται νεκροί, μαζί με τα μέλη της οικογένειάς τους.

Είναι το κοντινό μέλλον όπως το περιγράφει ο Φινλανδός Αντι Τουόμανεν, στο «Θεραπευτή», την ιστορία ενός άντρα που, σ' έναν κόσμο που διαλύεται, ψάχνει να βρει τη γυναίκα του, που εξαφανίστηκε. Οι ιδέες του συγγραφέα είναι απλές: ποτέ δεν γνωρίζουμε πραγματικά το ταίρι μας -οι φιλίες ξεθωριάζουν αν τις ψάξεις πέρα από την επιφάνεια-, δίπλα σε κάθε ονειροπόλο ακτιβιστή υπάρχει ένας ψυχρός υπολογιστής, που έχει βρει τον τρόπο να πιάσει την καλή.

Δεν θα τις μαθαίναμε, αν δεν υπήρχε η ξαφνική εκδοτική επιτυχία των Σκανδιναβών συγγραφέων, που ωθεί τους εκδοτικούς οίκους να προσθέτουν στους τίτλους τους όποιο όνομα κυκλοφορεί σε Νορβηγία, Σουηδία, Ισλανδία, Φινλανδία και παραπέμπει σε αστυνομική ιστορία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Βιβλίο
Λογοτεχνία