Έντυπη Έκδοση

Ο καφές καταπολεμά την αυτοκτονία;

Μπορεί η αντιμετώπιση των αυτοκτονικών τάσεων να κρύβεται στους κόκκους του καφέ; Μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, στην οποία αξιολογήθηκαν στοιχεία τριών μεγάλων αμερικανικών ερευνών, έδειξε πως η κατανάλωση καφέ συνδέεται με μικρότερη συχνότητα αυτοκτονιών.

Οπως αποκάλυψε η ανάλυση των δεδομένων, ο κίνδυνος αυτοκτονίας σε ενηλίκους που κατανάλωναν 2 με 4 φλιτζάνια καφέ καθημερινά ήταν 50% μικρότερος συγκριτικά με όσους έπιναν ντεκαφεϊνέ ροφήματα.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι δεν υπήρχαν ουσιαστικές διαφορές στον κίνδυνο αυτοκτονίας μεταξύ εκείνων που κατανάλωναν 2 με 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα και εκείνων που έπιναν πάνω από 4 καφέδες την ημέρα.

Βέβαια, παλαιότερη μελέτη έδειξε αυξημένη κατάθλιψη σε ενηλίκους που κατανάλωναν 4 και περισσότερα φλιτζάνια καφέ ημερησίως.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η καφεΐνη τονώνει το κεντρικό νευρικό σύστημα και λειτουργεί ως ελαφρύ αντικαταθλιπτικό. Ωστόσο, προειδοποιούν ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η κατανάλωση καφέ θα πρέπει να αυξηθεί. Η προτεινόμενη καθημερινή ποσότητα θα πρέπει να περιορίζεται σε 2 με 4 φλιτζάνια, αφού η κατανάλωση περισσότερου καφέ μπορεί να έχει αποτέλεσμα αϋπνία, εκνευρισμό, ταχυκαρδίες και μυϊκούς σπασμούς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία & Διατροφή
Υγεία