Έντυπη Έκδοση

ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ Ο 902 TV ΚΑΙ Ο 902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM

Τέλος εποχής

Τέλος εποχής για τον 902 TV και τον 902 Αριστερά στα FM. Οπως σας είχαμε γράψει και χθες, πωλήθηκε η ιδιοκτήτρια εταιρεία τους Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. Σύμφωνα μάλιστα με όσα διακινούνται στην πιάτσα, ο αγοραστής δεν είναι άλλος από τον Φίλιππο Βρυώνη του Extra channel -αν και ο ίδιος έσπευσε να το διαψεύσει.

«Η σημερινή κατάσταση της Ραδιοτηλεοπτικής δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία του σταθμού και την αντιμετώπιση συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ. «Η έλλειψη φωνής», συμπληρώνει, «θα καλυφθεί με συζητήσεις στο λαό και το portal 902.gr» «Η σημερινή κατάσταση της Ραδιοτηλεοπτικής δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία του σταθμού και την αντιμετώπιση συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ. «Η έλλειψη φωνής», συμπληρώνει, «θα καλυφθεί με συζητήσεις στο λαό και το portal 902.gr» Τερματίστηκε έτσι η πορεία στα ερτζιανά για τα media του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Μια διαδρομή που είχε ξεκινήσει πριν από είκοσι τέσσερα έτη, όταν είδε το φως της ημέρας ο 902 Αριστερά στα FM με εκείνο το θεσπέσιο σηματάκι της Ελένης Καραΐνδρου. Ο ραδιοσταθμός του Περισσού γνώρισε μεγάλες δόξες τόσο από επιρροή όσο και από ακροαματικότητα, ώσπου διασπάστηκε ο ενιαίος Συνασπισμός και άρχισε η καθοδική του πορεία. Χαμηλές ήταν οι πτήσεις και του 902 TV, που εμφανίσθηκε μερικά χρόνια αργότερα και δεν κατάφερε να κατακτήσει το ευρύ κοινό. Πολύ ακριβό σπορ η τηλεόραση και δεν είναι εύκολο να συντηρηθεί μόνο με ορθή ιδεολογική γραμμή και καλή καρδιά...

Τα οικονομικά προβλήματα της Ραδιοτηλεοπτικής ξεκίνησαν εδώ και αρκετό καιρό, με τους εργαζομένους να συντηρούνται βασικά διά της μεθόδου του «έναντι». Πράγμα το οποίον βέβαια συμβαίνει και σε ένα σωρό ακόμη ΜΜΕ ανά την Ελλάδα, ας μην κρυβόμαστε. Ανάλογα με την περίπτωση πάντως, κάποιοι από τους εργαζομένους έχουν σχεδόν εξοφληθεί, ενώ σε κάποιους άλλους οφείλονται ουκ ολίγοι μήνες. Απαντες κλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες για να μεταπηδήσουν από τη Ραδιοτηλεοπτική σε δύο άλλες εταιρείες του ΚΚΕ. Οσοι είναι ασφαλισμένοι στο ΤΣΠΕΑΘ θα μεταφερθούν στον 904 FM της Θεσσαλονίκης και όσοι είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ θα πάνε στην τηλεφωνική εταιρεία Minipricephone. Και από εκεί θα απολυθούν κανονικά με όλα τους τα δικαιώματα. Από αρκετούς ωστόσο ζητήθηκε ένα φιλικό «κούρεμα» στις αποζημιώσεις τους. Μερικοί το δέχθηκαν και μερικοί άλλοι το αρνήθηκαν.

Οι αιτίες

Οι εργαζόμενοι της Ραδιοτηλεοπτικής ειδοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη να μεταβούν στα γραφεία του Περισσού για σύσκεψη την Παρασκευή. Εκεί λοιπόν, ο διευθυντής του 902 Τάκης Τσίγκας και ο υπεύθυνος για τα media του ΚΚΕ και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος Δημήτρης Αρβανιτάκης τους δήλωσαν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από την πώληση του καναλιού και του ραδιοσταθμού. Αιτίες; Η μείωση της κρατικής επιχορήγησης λόγω εκλογικών αποτελεσμάτων (η κρατική επιχορήγηση πήγαινε κατά 80% στα ΜΜΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος), η ελαχιστοποίηση των διαφημίσεων, ο πόλεμος από διάφορα κέντρα εξουσίας κ.λπ. κ.λπ. Απομένει ως μέσο μαζικής επικοινωνίας για το ΚΚΕ η ιστοσελίδα 902.gr, μέσω της οποίας θα ενημερώνει τον κόσμο του και θα περνάει τα μηνύματά του.

Οσο για τον καινούργιο ιδιοκτήτη, πρώτη φορά είχε εμφανισθεί στην αρχή του χρόνου. Αν θυμάστε καλά, τότε ήταν σε προχωρημένες συζητήσεις με το ΚΚΕ για αγορά της Ραδιοτηλεοπτικής ο Νίκος Χατζηνικολάου. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα έκλεινε το ντιλ, στράβωσε πιθανώς και λόγω πίεσης από εξωτερικούς παράγοντες.

Ο Βρυώνης

Παρά ταύτα, λίγο μετά την απόσυρση Χατζηνικολάου, είχε εμφανισθεί ως υποψήφιος γαμπρός στο ΚΚΕ ο Φίλιππος Βρυώνης. Και μ' αυτόν είχαν προχωρήσει αρκετά οι συζητήσεις, αλλά πάγωσαν λόγω... Κύπρου. Η δουλειά, βλέπετε, θα γινόταν μέσω εταιρείας από το νησί της Αφροδίτης. Μόνο που εκείνη την εποχή κατέρρευσε το «κυπριακό» θαύμα κι έτρεχαν όλοι να σώσουν τους εαυτούς τους και τις καταθέσεις τους και όχι να βγουν για ψώνια στην αγορά. Τακτοποίησε όμως τα θέματά του ο Φίλιππος Βρυώνης κι επανήλθε στη διαπραγμάτευση. Και το «έκλεισε εν τέλει το ντιλ» γύρω στα 5 εκατ. ευρώ, όπως λένε οι δημοσιογραφικές πληροφορίες. Επαναλαμβάνω πάντως ότι ο ίδιος το διέψευσε. Αστεία τιμή για πριν από 5 χρόνια, αλλά εδώ που φτάσαμε και το τελευταίο ευρώπουλο είναι πολύτιμο. Μην ξεχνάμε ότι η συχνότητα του Extra δεν είναι πανελλαδική, ενώ του 902 TV είναι και παραείναι. Και παίρνεις και μπόνους τον 902 Αριστερά στα FM να τον κάνεις ό,τι θέλεις. Ακόμη και μουσικό, όπως έδειξε η πρόσφατη μετάλλαξη του Antenna FM σε Easy.

Υ.Γ.: Ακούστηκαν πολλά για εμπλοκή Βαγγέλη Μαρινάκη στην αγοραπωλησία, αλλά άνθρωποι κοντινοί στον επιχειρηματία σκίζουν τα ρούχα τους ότι δεν έχει αναμιχθεί. Υπενθυμίζω πάντως την υπόθεση του «Ελεύθερου Τύπου», όταν ο κ. Μαρινάκης και μερικοί ακόμη εφοπλιστές είχαν λειτουργήσει ως «μπροστικοί» της Γιάννας Αγγελοπούλου...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Media