Ηλεκτρονική Έκδοση

Οι πρώτες συναντήσεις στις ΗΠΑ

Στηρίγματα στα hedge fund αναζητά ο Σαμαράς

Στις 10 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) η συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα

Τελευταία ενημέρωση:

Με την επίσκεψη Σαμαρά στα γραφεία της «Washington Post» και συνάντηση με εκπροσώπους hedge fund, γνωστά από το deal με την «επαναγορά ομολόγων» που τους πρόσφερε 2 δισ. δολ. κέρδη εις βάρος του δημοσίου, ξεκίνησαν οι επαφές του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση στα γραφεία της εφημερίδας, έγινε σε βάθος κουβέντα και οι επιτελείς της «Washington Post» έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλες τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με δεκαπέντε σημαίνοντα πρόσωπα του think tank CSIS (Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών).

Ο Αντώνης Σαμαράς μετέβη για λίγες ώρες στη Νέα Υόρκη όπου παρακάθησε σε δείπνο με 20 ανώτατα στελέχη hedge fund τα οποία διαθέτουν συνολικά επενδυτικά κεφάλαια 850 δισ. ευρώ.

Στόχος της συνάντησης ήταν συζητηθούν οι επενδυτικές προοπτικές που δημιουργούνται στη χώρα μας και για το λόγο αυτό ήταν παρών ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης ώστε να ενημερώσει για τον νέο επενδυτικό νόμο. Αρκετές από τις εταιρείες είναι ήδη ενεργές επενδυτικά στην Ελλάδα, ενώ άλλες συζητούν την πιθανότητα να επενδύσουν στο άμεσο μέλλον.

Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν την άποψη ότι αυτή η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ γίνεται σε μια ιδιαίτερα θετική για τη χώρα μας συγκυρία.

Παράλληλα, μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας κάνουν λόγο για αναβάθμιση, από την πλευρά των ΗΠΑ, της επίσκεψης της Έλληνα πρωθυπουργού, με αφορμή τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι και τη σύνθεση της αμερικανικής αντιπροσωπείας κατά τη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο στο Οβάλ γραφείο.

Όπως έγινε γνωστό στη συνάντηση την Πέμπτη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, θα συμμετάσχουν επίσης ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Ντένις Μακ Ντόναφ και ο Γουίλιαμ Μπέρνς, δεύτερος στην ιεραρχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Επίσης, η αμερικανική αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιού, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σμιθ, τη σύμβουλο Ασφαλείας Σούζαν Ράις, τη σύμβουλο για θέματα διεθνούς οικονομίας και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Κάρολι Άτκινσον και τα στελέχη του Λευκού Οίκου για ευρωπαϊκά ζητήματα, Κάρεν Ντόνφριντ και Μάικλ Σέσαμς.
με πληροφορίες ΑΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Κυβέρνηση
Για το ίδιο θέμα
«Το μεγάλο ελληνικό ποντάρισμα»