Έντυπη Έκδοση

Στο Μεγανήσι

Διακοπές με ένα ωραίο βιβλίο και με καλή παρέα στο αγαπημένο μου Μεγανήσι, 20 λεπτά από το ξακουστό Νυδρί της Λευκάδας με το φεριμπότ. Ενα καταπράσινο νησάκι στο σύμπλεγμα που δημιουργείται μαζί με τα νησιά Μαδουρί, Θηλιά, Κύθρος, Σπάρτη, Σκορπίδι και Σκορπιός.

Το Μεγανήσι συνδυάζει την ηρεμία του ελληνικού τοπίου με τους φιλόξενους ανθρώπους που κρατούν καλά φυλαγμένα τα μυστικά της παράδοσης. Τρία γραφικά χωριουδάκια, Σπαρτοχώρι, Κατωμέρι και Βαθύ, ενώ το τελευταίο μαζί με τα Σπήλια αποτελούν και τα δύο λιμάνια του νησιού. Περπάτησα σε μικρά και μικρότερα πλακόστρωτα στενάκια απολαμβάνοντας τα παιδικά γέλια, τις γιαγιάδες με τις παραδοσιακές φορεσιές να πλέκουν στον αργαλειό, τις μαμάδες να συζητούν στις αυλές των σπιτιών και έτσι πέρασα από το ένα χωριό στο άλλο, για να καταλήξω στο Βαθύ όπου καθίσαμε για φαγητό δίπλα στη θάλασσα και συνεχίσαμε με απογευματινό καφέ. Οσο για το βράδυ στο Μεγανήσι, τρία μικρά μπαράκια διαφορετικού ύφους για όσους θέλουν να απολαύσουν το ποτό τους.

Εμεινα στον όρμο του Λιμοναρίου. Πραγματικά ένας επίγειος παράδεισος. Η ατέρμονη ησυχία σε κάνει να γίνεσαι ένα με τη φύση. Και ακριβώς από κάτω, μία από τις πολλές που διαθέτει το νησί, η μικρή και απομονωμένη παραλία του Λιμοναρίου, με τις κατάλευκες πέτρες, τα σμαραγδένια νερά και την πυκνή βλάστηση γύρω, αληθινή μαγεία.

Δεν γνωρίζουν πολλοί αυτό το μέρος, αλλά όποιος το ανακαλύπτει το κάνει το αγαπημένο του «καταφύγιο»!

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Ανθρώπινα