Ηλεκτρονική Έκδοση

Συγκέντρωση των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία την Παρασκευή

Εκκενώνονται οκτώ νοσοκομεία

Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για κινητικότητα υπαλλήλων και μεταφορά ασθενών

Από το πρωί της Τετάρτης, συντονιστές του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας καταγράφουν ασθενείς σε οκτώ νοσοκομεία και δρομολογούν την μεταφορά τους σε άλλες κλινικές, καθώς μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κινητικότητας των υπαλλήλων και η αλλαγή χρήσης τους, αλλά και η μεταφορά των ασθενών. Πρόκειται για τα νοσοκομεία Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο και Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και «Παναγιά» στη Θεσσαλονίκη.

Φωτογραφία: Ορέστης Σεφέρογλου "Ε" Φωτογραφία: Ορέστης Σεφέρογλου "Ε"

Από την Πέμπτη, τα συγκεκριμένα νοσοκομεία δεν θα συμμετέχουν στις εφημερίες, ενώ αλλάζει και το σύστημα εφημεριών, καθώς έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα εφημερεύουν όλα τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου σε 24ωρη βάση κάθε τρεις εργάσιμες ημέρες, ενώ στις εφημερίες θα συμμετάσχουν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.
 
Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο μέτρο της κινητικότητας.
 
«Ακόμη και σε εμπόλεμες ζώνες προκαλεί ανατριχίλα το άκουσμα της εκκένωσης νοσοκομείων» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, επισημαίνοντας ότι «η κοινωνία ζει σε κατάσταση σοκ».
 
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι θα κάνουν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την Παρασκευή, ημέρα που ανακοινώνονται τα ονόματα των 1.618 υγειονομικών που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.
 
newsroom enet

Φωτογραφία: Ορέστης Σεφέρογλου "Ε" Φωτογραφία: Ορέστης Σεφέρογλου "Ε" Φωτογραφία: Ορέστης Σεφέρογλου "Ε" Φωτογραφία: Ορέστης Σεφέρογλου "Ε"

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

4 σχόλια

1 Ο/Η manianna έγραψε: (πριν 7 έτη)
Νόμιζα πως είχαν υποσχεθεί ότι δεν θα έκλειναν νοσοκομεία...! Φταίνε, βέβαια, και οι γιατροί που έχουν «ρίξει έξω» τον ΕΟΠΠΥ… Και οι υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι -που είναι και τεμπέλιδες συν τοις άλλοις… Ε! Στο κάτω-κάτω, όποιος μπορεί ας πηγαίνει και στα ιδιωτικά νοσοκομεία! Θα κλείσουν και σχολεία; Ναι- σωστά!… Αυτά τα ’χουν ήδη ανακοινώσει… Χμ! Όσοι αντέχουν λοιπόν, ας στείλουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία... Αυτοί που δεν αντέχουν όλ’ αυτά όμως, ας φροντίσουν να μην παραμυθιάσουν άλλο τα παιδιά τους. Ας τους μάθουν ότι αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης και της «ελεύθερης αγοράς» δεν πρόκειται να τους παραχωρήσει τίποτα χωρίς διεκδίκηση κι αγώνα. Οι πιο πολλοί θέλουμε να πιστέψουμε ότι μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά μας τα πράγματα θα ’χουν «εξομαλυνθεί»… Ίσως… Μετά τον σφαγιασμό των εργασιακών δικαιωμάτων όμως, δεν θα ’ρθει έτσι απλά η «Ανάστασή». Ας γίνουμε λοιπόν εμείς το παράδειγμα, δείχνοντάς στις επόμενες γενιές το δρόμο του συλλογικού ταξικού αγώνα.
2 Ο/Η panos έγραψε: (πριν 7 έτη)
Αφού πλήρωναν 200 διευθυντές για 3 νοσοκομεία λογικό ν αλλάξουν κ να ενσωματωθούν αρκεί να έχουν όλοι υγειονομική περίθαλψη (Κ αυτοί που φωνάζουν είναι τα λαμόγια που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια......)
3 Ο/Η Γιάννης Κ. έγραψε: (πριν 7 έτη)
Όταν χρειαστείς νοσοκομείο φίλε Panos να μη διαμαρτύρεσαι που δεν θα βρίσκεις κρεββάτι ή θα σου ζητήσουν να πληρώσεις τα "κερατά" σου. Η βλακεία πληρώνεται ...
Και μη ξεχάσεις να ψηφίσεις τους ίδιους στις επόμενες εκλογές (αν και όποτε γίνουν).
4 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 7 έτη)
Τα μεγάλα νοσοκομεία του κέντρου έχουν γονατίσει από την έλλειψη προσωπικοί. Οσο για τα νοσοκομεία που θα κλείσουν το μόνο που έκαναν στις εφημερίες τους ήταν να στέλνουν τα περιστατικά στα μεγάλα γιατί δεν μπορούσαν να τα αντιμετωπισουν χωρίς να παίρνουν πίσω κανένα ...και όποιος γνωρίζει τα πράγματα καταλαβαίνει.
Αρκεί να πας σε εφημερία του Ευαγγελισμού βράδυ για να καταλάβεις.....
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 4

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας