Έντυπη Έκδοση

Νέα επίθεση μίσους με καδρόνια εναντίον μεταναστών

Ρατσιστική επίθεση δέχθηκαν δύο μετανάστες από το Μπανγκλαντές στην Καλλιθέα, με αποτέλεσμα ο ένας να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι, όπως καταγγέλλουν το Ελληνο-μπανγκλαντεσιανό Επιμελητήριο και η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

Τραυματισμένος ο άτυχος Μπαγκλαντεσιανός, σώθηκε με τη βοήθεια περιοίκων Τραυματισμένος ο άτυχος Μπαγκλαντεσιανός, σώθηκε με τη βοήθεια περιοίκων Σύμφωνα με την καταγγελία, η επίθεση σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα 19 Αυγούστου, στις 11 το βράδυ, επί της οδού Μεταμόρφωσης 13 στην Καλλιθέα.

Ο Ζαχίρ Ντάκουα, ο οποίος ζει στην Ελλάδα με την οικογένειά του 15 χρόνια και λειτουργεί μικρή εμπορική επιχείρηση, και ο βοηθός του Φάλγε Ραχμάν επέστρεφαν από την εργασία τους, επιβαίνοντες πάνω σ' ένα δίκυκλο μηχανάκι, όταν αντιλήφθηκαν δύο άτομα, με καδρόνια στα χέρια, να κινούνται εναντίον τους. Οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να τους πετάξουν στην άσφαλτο και, όπως περιέγραψαν οι μετανάστες, άρχισαν να τους χτυπούν με μανία...

Οι δύο Μπανγκλαντεσιανοί σώθηκαν χάρη στους κατοίκους της γειτονιάς, που αντιλήφθηκαν το περιστατικό και αποδοκίμασαν τους δύο επιτιθέμενους, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, πριν από την αποχώρησή τους επιχείρησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν από τον Φάλγε την τσάντα που στήριζε στον ώμο του και περιείχε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο Ζαχίρ μεταφέρθηκε με τραύματα στο κεφάλι στο «Ασκληπείο» Βούλας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Βία
Μετανάστες και πρόσφυγες
Ρατσισμός