Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ έγινε Τσέλσι Μάνινγκ

Ο Αμερικανός στρατιώτης Μράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος καταδικάστηκε για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων στο WikiLeaks δήλωσε την Τετάρτη ότι σκοπεύει να προβεί σε θεραπεία ορμονών και ζήτησε να αναγνωρίζεται ως γυναίκα.

Τη φωτογραφία έστειλε η Τσέλσι Μάνινγκ σε στρατιωτικό αξιωματούχο το 2010 και παρουσιάστηκε στο δικαστήριο Τη φωτογραφία έστειλε η Τσέλσι Μάνινγκ σε στρατιωτικό αξιωματούχο το 2010 και παρουσιάστηκε στο δικαστήριο “Καθώς μπαίνω στην επόμενη φάση της ζωής μου θέλω όλοι να ξέρουν πραγματικά για εμένα”, ανέφερε σε δήλωσή της στην εκπομπή του NBC “Today programme”. “Είμαι η Τσέλσι Μάνινγκ. Είμαι γυναίκα. Δεδομένου του τρόπου που νιώθω, και έχω νιώσει από την παιδική ηλικία, θέλω να ξεκινήσω το συντομότερο δυνατό ορμονοθεραπεία. Θέλω την υποστήριξη όλων σας σε αυτή τη μετάβαση”.

Ωστόσο η στρατιωτική φυλακή του Φορτ Λίβενγουορθ στο Κάνσας, όπου η Μάνινγκ θα εκτίσει την ποινή που της επιβλήθηκε για τη διαρροή στο WikiLeaks, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν πρόκειται να παρέχει τέτοια πρόσβαση στην κρατούμενη πέραν της ψυχιατρικής υπσοτήριξης.

Πάντως κάποιοι ήδη έχουν αρχίσει και αποδέχονται το αίτημά της. Η εφημερίδα Guardian για παράδειγμα γράφει σήμερα για τη Μάνινγκ ενώ το BBC επιμένει να γράφει για τον Μάνινγκ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή