Έντυπη Έκδοση

Εξαντλημένοι οι νέοι μπαμπάδες, ακόμη και για σεξ

Η άφιξη ενός νέου μέλους στην οικογένεια είναι μια χαρμόσυνη είδηση, αλλά οι νέες υποχρεώσεις και οι αλλαγές τείνουν να παγώνουν τη σεξουαλική σχέση του ζευγαριού.

Εκτός από τις νέες μητέρες, που αγχώνονται για την πρώτη φορά που θα κάνουν σεξ με το σύντροφό τους μετά τη γέννηση του παιδιού τους, και οι πατεράδες είναι συχνά τόσο εξαντλημένοι ώστε να εκφράζουν αντίστοιχες ανησυχίες.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ένας στους πέντε νέους πατεράδες απείχαν από κάθε σεξουαλική επαφή με τις συντρόφους τους για πάνω από τρεις μήνες.

Στη μελέτη συμμετείχαν νέοι πατεράδες ηλικίας από 19 έως 54 ετών και συνολικά το 82% επέστρεψε στο «παιχνίδι» μέσα σε τρεις μήνες.

Ωστόσο, ένας στους τρεις ανέφερε ότι «ξανάπεσε στο κρεβάτι» με την καλή του έπειτα από 6 εβδομάδες και άλλοι τόσοι άρχισαν πάλι το σεξ έπειτα από 12 εβδομάδες.

Ενας εκ των λόγων της καθυστέρησης ήταν η ανησυχία για τη φυσική κατάσταση της συντρόφου μετά τη γέννα, αλλά ο βασικότερος παράγοντας για την πεσμένη λίμπιντο ήταν η έλλειψη χρόνου.

Επίσης, αιτίες της μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας ήταν οι συνήθειες του ύπνου των βρεφών και η προσωπική κούραση.

Σε αντίθεση με προηγούμενες μελέτες, ο θηλασμός δεν απωθούσε σεξουαλικά τους άνδρες, ούτε τα ράμματα και ό,τι συνοδεύει έναν φυσιολογικό τοκετό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Παιδί & Νέοι Γονείς
Ερευνες & μελέτες
Υγεία