Ηλεκτρονική Έκδοση

ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι» σε επέμβαση στη Συρία

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας

Τελευταία ενημέρωση:

Κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε είδους «ιμπεριαλιστική επέμβαση» δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ και των συμμάχων τους δεν πρέπει να βρουν την Ελλάδα εμπλεκόμενη.

Με σχετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και εκρηκτική την κατάσταση στη Συρία, εκφράζοντας την ανησυχία για διεύρυνση των γεωπολιτικών αποσταθεροποιήσεων στην περιοχή, με τεράστιους κινδύνους ακόμα και για την παγκόσμια ειρήνη.

«Ο ΟΗΕ είναι ο μοναδικός διεθνής οργανισμός που οφείλει να διερευνήσει με απόλυτη αντικειμενικότητα τα αίτια της βάρβαρης και πρωτόγνωρης επίθεσης με χημικά εναντίον αθώων πολιτών. Μόνο ο Συριακός λαός είναι εκείνος που θα καθορίσει με ειρηνικά, πολιτικά μέσα τον άμεσο τερματισμό ενός αιματηρού εμφυλίου πολέμου. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να στηρίξει αυτήν την μοναδική οδό», σύμφωνα με την Κουμουνδούρου.

«Προειδοποιούμε την ελληνική κυβέρνηση να μην επιτρέψει η χώρα μας να γίνει μέρος μιας τυχοδιωκτικής πολεμικής σύγκρουσης, που θα έχει ολέθριες συνέπειες για όλους τους λαούς της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού λαού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εξάλου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα δούρου δήλωσε:«Την ώρα που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ετοιμάζονται να “εξάγουν δημοκρατία” για άλλη μια φορά στη Μέση Ανατολή, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται “πρόθυμη” να διευκολύνει την επικείμενη πολεμική επιχείρηση.

Η κυβέρνηση, που έσπευσε να ευθυγραμμιστεί με τους πολεμικούς χειρισμούς της Ουάσινγκτον, του Λονδίνου και του Παρισιού, οφείλει με σαφήνεια και υπευθυνότητα να ενημερώσει τη Βουλή και τους πολίτες για το τι έχει συμφωνήσει.
 
Της ζητήθηκε, ναι ή όχι, παροχή διευκολύνσεων; Τι είδους; Σκοπεύει να ανοίξει τον εναέριο χώρο της χώρας για υπερπτήσεις αεροσκαφών προς τη Συρία; Ποια ήταν η απάντησή της;
 
Ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για μισόλογα και υπεκφυγές. Η λαλίστατη, κατά τα άλλα, δικομματική κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις».

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ