Έντυπη Έκδοση

Η σοκολάτα αδυνατίζει!

Χαρμόσυνα τα νέα για τους λάτρεις της σοκολάτας. Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύθηκε σε τεύχος του «Archives of Internal Medicine», όσοι καταναλώνουν συχνά σοκολάτα είχαν μικρότερο Δείκτη Μάζας Σώματος συγκριτικά με εκείνους που δεν υπέκυπταν στο λαχταριστό πειρασμό. Με μια μικρή προϋπόθεση: τη σωματική δραστηριότητα.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας εξέτασαν περισσότερους από χίλιους υγιείς άνδρες και γυναίκες, χωρίς καρδιακή νόσο, διαβήτη ή χοληστερίνη, με μέσο όρο ηλικίας τα 57 έτη, ζητώντας να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο γύρω από τη διατροφική τους σχέση με τη σοκολάτα.

Τα άτομα που έτρωγαν σοκολάτα περίπου δύο φορές την εβδομάδα και γυμνάζονταν τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, είχαν μικρότερο Δείκτη Μάζας Σώματος, που αποτελεί την αναλογία ύψους και βάρους και χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της παχυσαρκίας. Βέβαια, ακόμη και το εν λόγω εργαλείο έχει αμφισβητηθεί από ερευνητές.

Σε κάθε περίπτωση: η σοκολάτα, αν και γεμάτη θερμίδες, είναι και πλήρης σε αντιοξειδωτικά και άλλα συστατικά που μπορεί να συνδράμουν στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Εκτός αυτού όμως έρευνα του 2012 κατέδειξε πως όσοι τρώνε σοκολάτα έχουν 39% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης καρδιακής νόσου και 29% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό. Αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό δεν σημαίνει πως η σοκολάτα θα πρέπει να ενταχθεί στο καθημερινό διαιτολόγιο, τουλάχιστον προς το παρόν, άλλωστε δεν είναι και όλες οι σοκολάτες ίδιες....

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Διατροφή και Διαιτολογία
Υγεία & Διατροφή
Ιατρικές έρευνες & μελέτες
Υγεία