Έντυπη Έκδοση

Η δίαιτα του Κλίντον

Σε θετικό παράδειγμα για τους Αμερικανούς, που χαρακτηρίζονται από την κακή διατροφή και τα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας, αλλά και όλους τους «Δυτικούς» που τρέφονται λανθασμένα, μετατρέπεται ο Μπιλ Κλίντον.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αρχικά είχε γίνει γνωστός για τις συχνές επισκέψεις σε γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού, αλλά τώρα έχει «γυρίσει σελίδα», έχει γίνει vegan, έχασε πάνω από 20 κιλά και ακολουθεί τις συμβουλές των γιατρών του. Οι vegan όχι μόνο δεν τρώνε κάθε είδους κρέας, αλλά και όλα τα ζωικά παράγωγα και προϊόντα.

Ο Κλίντον έλαβε ένα καυστικό email από το γιατρό λίγο καιρό μετά το τετραπλό μπάι πας στο οποίο υπεβλήθη το 2004.

«Ηθελα να ζήσω για να γίνω παππούς», λέει χαρακτηριστικά ο πρώην πλανητάρχης και εξηγεί ότι έτσι οδηγήθηκε στη δίαιτα που πίστευε ότι θα αυξήσει τις πιθανότητές τους να ζήσει πολλά χρόνια.

Ετσι, τα τελευταία τρία χρόνια, ο Μπιλ Κλίντον είναι vegan και υποστηρίζει ότι είναι ευχαριστημένος από την επιλογή του να απέχει από κρέας, ψάρια και γαλακτοκομικά. Η μετάβαση όμως ήταν δύσκολη και όχι για τα φαγητά που μπορεί να νομίζετε. Οπως αποκαλύπτει, πιο δύσκολο από το να σταματήσει να τρώει κόκκινο κρέας, γαλοπούλα, κοτόπουλο και ψάρι, ήταν να σταματήσει να τρώει γιαούρτια και τυριά.

Το κατάφερε, όμως, διατηρώντας ένα καθημερινό «ημερολόγιο» της διατροφής του, με τι, πότε και πόσο έτρωγε. Ετσι, ήξερε τι έπρεπε να σταματήσει και με τι να το αντικαταστήσει.

Αναγνωρίζοντας τα διατροφικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, ο Μπιλ Κλίντον αναδεικνύει την ανάγκη να κάνουν όλοι μια συνειδητή επιλογή για το δικό τους καλό, της οικογένειάς τους και της χώρας τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία
Διατροφή και Διαιτολογία
Καρδιολογία
ΗΠΑ
Υγεία & Διατροφή