Έντυπη Έκδοση

Ζωγραφική αμφισβήτηση

Η ΑΙΘΟΥΣΑ Τέχνης της Ρεβέκκας Καμχή φιλοξενεί την έκθεση του Πολ Ντέζμπορο «Παρερμηνευμένοι στίχοι». Οι πίνακές του αμφισβητούν τις πιο βασικές παραδοχές μας αναφορικά με τη ζωγραφική. Τα έργα του καταργούν τη συμβατική σχέση μεταξύ του υλικού και του μέσου απεικόνισης και συντελούν στην ανάπτυξη μιας σύγχρονης προσέγγισης στη ζωγραφική για να αναδείξουν τη φυσική υλικότητα του χρώματος.

Η ζωγραφική πράξη αναδεικνύεται και διατηρείται στην ουσία της απαλλαγμένη από τους περιορισμούς που διαμορφώνουν οι ακμές σε μία επιφάνεια.

Τα έργα του ακροβατούν μεταξύ ζωγραφικής, γλυπτικής και εγκατάστασης και η τριπλή τους υπόσταση είναι που προκαλεί τον επαναπροσδιορισμό των ορίων της ζωγραφικής.

Ο καλλιτέχνης δουλεύει σε ενότητες, τις οποίες αποκαλεί Albums, θέλοντας να τονίσει την επίδραση της αντι-κουλτούρας που επέβαλαν οι μουσικές ροκ-ποπ και των δισκογραφικών επιτευγμάτων των αντίστοιχων συγκροτημάτων, με τα οποία παρομοιάζει την προσέγγισή του στον τρόπο που επεξεργάζεται ο ίδιος την εικόνα.

Η έκθεση «Παρερμηνευμένοι στίχοι» είναι μία σύνοψη των πρόσφατων Albums του όπου παρουσιάζει μια επιλογή από «Singles» (μεμονωμένα κομμάτια) με έμφαση στο Album με τίτλο «Earlier Influences» (Παλαιότερες Επιρροές), που περιέχει έργα που αναδεικνύουν την αισθητική προσέγγιση του καλλιτέχνη αλλά και τον πλήρη έλεγχο μιας φαινομενικά ιδιότυπης τεχνικής. Διάρκεια έως 30/9/2013.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Εικαστικά
Εκθέσεις