Έντυπη Έκδοση

ΝΕΟ ΠΕΔΙΟ ΚΟΝΤΡΑΣ Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ «ΛΙΝΤΣΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΧΤΑ»

Εισαγγελέας ερευνά τις δηλώσεις Καμμένου

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε η προτροπή του Πάνου Καμμένου στους κατοίκους της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού. «Λιντσάρετε τον Πάχτα», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μπροστά σε ανοικτή κάμερα, για τον υπέρμαχο της επένδυσης, δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστο Πάχτα και έτσι παρενέβη ο εισαγγελέας.

Ο πρόεδρος του ΑΝΕΛ κατηγορεί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ πως εξυπηρετούν τους εργολάβους που τους στηρίζουν (φωτ. αρχείου) Ο πρόεδρος του ΑΝΕΛ κατηγορεί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ πως εξυπηρετούν τους εργολάβους που τους στηρίζουν (φωτ. αρχείου) Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής έδωσε παραγγελία να σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα που αφορά τη «διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος».

Το επίδικο βίντεο

Την υπόθεση χειρίζεται η εισαγγελέας, Ποινικής Δίωξης Σύρμω Κακάλη η οποία ανέθεσε στο Τμήμα Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης να διαπιστώσει αν στοιχειοθετείται το παραπάνω αδίκημα εις βάρος του Πάνου Καμμένου. Η εισαγγελέας ζητεί από τους αστυνομικούς να προσκομίσουν το επίδικο βίντεο και να συγκεντρώσουν μαρτυρικές καταθέσεις. Με το πέρας της διαδικασίας, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και θα καταλήξει στη Βουλή, όπως προβλέπεται για τα πολιτικά πρόσωπα.

Την περασμένη Τετάρτη, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ και όταν αποχωρούσε από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» άκουσε τις διαμαρτυρίες κατοίκων του Νεοχωρίου Χαλκιδικής για τον Χρήστο Πάχτα. Ο δήμαρχος πρόσφατα ανακοίνωσε στους κατοίκους ότι υδροδοτούνται με ακατάλληλο νερό που περιέχει αρσενικό, ενώ δίπλα γίνονται εργασίες εξόρυξης χρυσού. «Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει, λιντσάρετέ τον», προέτρεψε ο Πάνος Καμμένος αλλά η δήλωση καταγράφηκε σε βίντεο που έκανε το γύρο του Διαδικτύου.

Αντιδρώντας ο Χρ. Πάχτας δήλωσε: «Η Εισαγγελία έκανε το καθήκον της. Από την πλευρά μας είναι αυτονόητη υποχρέωση να καταφύγουμε στον φυσικό δικαστή για την παραδειγματική τιμωρία του κ. Καμμένου. Δεν νοείται αρχηγός κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης να προτρέπει στην αναίρεση της ουσίας της Δημοκρατίας, που είναι ο σεβασμός στη νομιμότητα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσα από το διάλογο. Η πρόσκληση πολιτών σε τέλεση αδικήματος αποτελεί πέραν των άλλων τεράστιο ηθικό και πολιτικό ατόπημα».

«Παιχνίδια βίας»

Εντονα αντέδρασε και η Ν.Δ. «Ο επίδοξος βαστάζος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος, αποδεικνύεται γνήσιος εκφραστής των αντιλήψεων και των πρακτικών της Χρυσής Αυγής. Το κάλεσμά του σε πολίτες της Χαλκιδικής να λιντσάρουν το δήμαρχο Αριστοτέλη δεν απέχει από τις πρακτικές που ήδη εφαρμόζουν οι επικεφαλής του νεοναζιστικού μορφώματος. Τέτοια παιχνίδια κοινωνικού διχασμού και βίας δεν αντέχει ο Τόπος!» ανακοίνωσε η Ν.Δ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: «Η απαράδεκτη φασίζουσα προτροπή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για λιντσάρισμα του εκλεγμένου δημάρχου κ. Πάχτα, έρχεται μετά τις ενέργειες ωμής βίας των χρυσαυγιτών βουλευτών.Ο κ. Καμμένος συζητά με τον κ. Τσίπρα για πολιτικές συνεργασίες και την ίδια ώρα χρησιμοποιεί φρασεολογία και μεθόδους της Χρυσής Αυγής».

Δήλωση Καμμένου

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, «οι προτροπές του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για λιντσάρισμα εκλεγμένου δημάρχου αποτελούν άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα των φαινομένων βίας. Δυστυχώς, ο κ. Καμμένος έρχεται να προστεθεί στους πολιτικούς εκείνους που θεωρούν ότι με τη βία και τους προπηλακισμούς μπορεί να δοθεί λύση στα μεγάλα προβλήματα της χώρας».

Μετά τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης ο Π. Καμμένος τόνισε: «Μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο που πότιζαν τα παιδιά στις Σκουριές και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο στα φρούτα, στα λαχανικά και σε όλη τη διατροφική αλυσίδα, για το έγκλημα που έχει συντελεστεί σε όλη την περιοχή, δεν χρειάζεται να παρέμβει για μένα, παραδίδομαι μόνος μου».

Κατηγόρησε επίσης το ΠΑΣΟΚ ότι «στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τη Νέα Δημοκρατία και τους εργολάβους που τους στηρίζουν, αίρει τη διαγραφή Πάχτα» και τόνισε ότι «οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, κατά τη συγκυβέρνηση, μπορούν να συνεχίζουν να πίνουν αρσενικό για να μη θιγούν τα συμφέροντα της κομπίνας της εξόρυξης χρυσού».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Κοιτάσματα/Εξορύξεις
Δικαιοσύνη
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Πολιτικά κόμματα
Ορυχεία