Έντυπη Έκδοση

ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΙΞΙΝΓΚΕΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Μεθοδεύσεις βλέπει η Κουμουνδούρου

Περίεργη μεθόδευση με στόχο τον Αλέξη Τσίπρα βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από δημοσιεύματα και σχετική ερώτηση που τέθηκε στη ΔΕΘ και φέρουν τον συμπρόεδρο του Die Linke Μπερντ Ρίξινγκερ να μην τάσσεται υπέρ της απόδοσης των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία.

Τσίπρας και Ρίξινγκερ στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο Τσίπρας και Ρίξινγκερ στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, στον απόηχο αυτών, θα βρεθεί μεθαύριο στο Βερολίνο δίπλα στον Γερμανό πολιτικό και θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του αριστερού κόμματος. Στο περιθώριο της επίσκεψής του ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί και με τον Γεργκ Ασμουσεν, μια συνάντηση που δεν στάθηκε δυνατό να πραγματοποιηθεί στην προ ημερών επίσκεψη του Γερμανού τραπεζίτη στην Αθήνα.

Με non paper ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ερωτήματα για την παραποίηση των δηλώσεων του κ. Ρίξινγκερ και την ταχύτητα με την οποία από την Παρασκευή, που ετέθη από τον Αλέξη Τσίπρα το ζήτημα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, κινητοποιήθηκε ένας ολόκληρος επικοινωνιακός μηχανισμός, σε Ελλάδα και Γερμανία, ώστε να γίνει ζήτημα, αν και άσχετο με την ουσία της συνέντευξης που έδωσε ο Γερμανός πολιτικός. Υπογραμμίζεται επίσης πως τα δημοσιεύματα σε ελληνικά και γερμανικά ΜΜΕ, αλλά και η σχετική ερώτηση που τέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, εντάσσονται σε αυτές τις περίεργες μεθοδεύσεις. «Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τέτοιου τύπου ερωτήσεις συνηθίζουν να τις θέτουν μόνον στον Αλέξη Τσίπρα, "ξεχνώντας" ότι έχουν περάσει πολλές κυβερνήσεις από τότε που έφυγαν οι Γερμανοί», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίσημη απόφαση Die Linke

Για το θέμα που δημιουργήθηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει στην επίσημη, συλλογική απόφαση του Die Linke, που είναι ευνοϊκή απέναντι στο ελληνικό αίτημα, υπενθυμίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μόνος πολιτικός που έθεσε το θέμα των αποζημιώσεων στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η γερμανική Αριστερά και συγκεκριμένα το Die Linke όχι μόνο δεν θα φέρουν εμπόδια στα δίκαια ελληνικά αιτήματα, αλλά θα στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο να επιλυθεί το μακροχρόνιο πρόβλημα. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει για τη σημερινή κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία μάλλον τα έχει βρει με την Ανγκελα Μέρκελ και δεν επιθυμεί να ταράξει την ησυχία των Γερμανών», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συναντήσεις/Συμφωνίες/Συνομιλίες/Διαπραγματεύσεις
Αποζημιώσεις
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)
Γερμανία
ΣΥΡΙΖΑ