Έντυπη Έκδοση

Σώμα διαμελισμένο

ΠΕΝΤΕ νεαρές καλλιτέχνιδες ανοίγουν την αίθουσα τέχνης Εκφραση - Γιάννα Γραμματοπούλου αυτή τη νέα εικαστική περίοδο με μια ομαδική έκθεση με τίτλο «Σώμα διαμελισμένο», σε επιμέλεια Θανάση Μουτσόπουλου.

Η Μαριλένα Αλιγιζάκη, η Εβίτα Γαβριήλ, η Νίκη Γκουλέμα, η Σοφία Γρηγοριάδου και η Παναγιώτα Νικολάου, μέσα από τα έργα τους, μοιράζονται μια σειρά από εμμονές που τις τοποθετούν στην πρωτοπορία των εικαστικών αναζητήσεων της εποχής μας, με ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση της σύγχρονης τέχνης με την ανθρωπολογία. Κεντρικό θέμα, το σώμα.

Οχι στην εξιδανικευμένη εκδοχή του αλλά μέσα από εκδοχές του που εμπλέκουν την ασθένεια, τη φθορά, τη γήρανση, τις ψυχικές παθήσεις και το θάνατο. Εργα ζωγραφικής, σχέδια, γλυπτά, εγκαταστάσεις, βίντεο, φωτογραφία και ηχητικό υλικό συνυπάρχουν σε μια έκθεση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η Μαριλένα Αλιγιζάκη διερευνά την έννοια της ετερότητας μέσα από χρήση παραδοσιακής υφαντουργίας ή εκκλησιαστικών παραδόσεων, η Εβίτα Γαβριήλ χρησιμοποιεί προ-χρησιμοποιημένες κούκλες που ξεθάβει από παζάρια, συχνά διαμελισμένες, και τις ξαναράβει σ' ένα καινούργιο υβρίδιο, η Νίκη Γκουλέμα χρησιμοποιεί τη συχνά αργή εξέλιξη και αλλαγή που συναντάται στη φύση ως μια μεταφορά για την ανθρώπινη κατάσταση, η Σοφία Γρηγοριάδου παρατηρεί το πάσχον σώμα, συσχετίζοντάς το με τους ιατρικούς Ατλαντες της ευρωπαϊκής ιστορίας και η Παναγιώτα Νικολάου παρουσιάζει σχέδια με μολύβι, όπου το ίχνος του γραφίτη αποκτά μια πρωτόγνωρη σωματικότητα. Διάρκεια έως 5/10/2013.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Εκθέσεις
Εικαστικά