Ηλεκτρονική Έκδοση

Προειδοποίηση μηνύσεων σε Στυλιανίδη, Σταϊκούρα, Μιχελάκη

ΚΕΕΡΦΑ: Stop στη χρηματοδότηση των νεοναζί

Κατηγορεί υπουργούς για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση

«Η πρώτη και σημαντικότερη ενέργεια, που μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες ώρες, είναι: το πάγωμα της χρηματοδότησης της νεοναζιστικής συμμορίας. Αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στο πάγωμα της χρηματοδότησης θα καταθέσουμε μήνυση στην Εισαγγελία κατά των Υπουργών (πρώην και νυν) Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Χρήστου Σταϊκούρα και Ιωάννη Μιχελάκη που υπέγραψαν τις υπουργικές αποφάσεις χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής», αναφέρει ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.

Φωτ.: Στέλιος Στεφάνου Φωτ.: Στέλιος Στεφάνου Σημειώνει πως πρώτη και σημαντικότερη ενέργεια, που μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες ώρες, είναι: το πάγωμα της χρηματοδότησης της συμμορίας από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και των κρατικών επιχορηγήσεων

“Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν σκοπεύουν να βάλουν πραγματικά εμπόδια στη δράση της Χρυσής Αυγής. Αν η κυβέρνηση ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να εξαρθρώσει ΑΜΕΣΑ τη συμμορία, που έχει μασκαρευτεί με την προβιά του "νόμιμου πολιτικού κόμματος". Το άρθρο 187 και 187Α του ποινικού κώδικα καλύπτουν όλη τη δράση των ναζιστών της ΧΑ.”, σημειώνει η ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

“Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε την πρόθεσή μας ότι, αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στο πάγωμα της χρηματοδότησης της ναζιστικής συμμορίας, θα καταθέσουμε μήνυση στην Εισαγγελία κατά των Υπουργών (πρώην και νυν) Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Χρήστου Σταϊκούρα και Ιωάννη Μιχελάκη που υπέγραψαν τις υπουργικές αποφάσεις χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής (αριθμός 9739/2013, ΦΕΚ Β 581, δημοσίευση 13/03/2013 και αριθμός 35508/2013, ΦΕΚ Β 2209, δημοσίευση 06/09/2013), με την κατηγορία της συνέργειας σε εγκληματική/τρομοκρατική οργάνωση κατά τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 187Α ΠΚ: "όποιος παρέχει πληροφορίες ή υλικά μέσα ... με σκοπό να διευκολύνει ή να υποβοηθήσει την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.. είτε από εγκληματική οργάνωση είτε από μεμονωμένο τρομοκράτη, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών")”, σημειώνει.

Ξέρουμε καλά ότι το τέλος της Χρυσής Αυγής μπορεί να το γράψει μόνον το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα. Γι’ αυτό καλούμε τα συνδικάτα , τα πολιτικά κόμματα της Αριστεράς, τους συλλόγους, τη νεολαία, να απλώσουν το αντιφασιστικό κίνημα που είδαμε να ξεδιπλώνεται μαζικά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα”.

Επίσης η ανακοίνωση σημειώνει (δείτε ολο το κείμενο):

“Οι δηλώσεις Σαμαρά και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες Δένδια-Αθανασίου ενάντια στη Χρυσή Αυγή, μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της ναζιστικής συμμορίας, είναι προσχηματικές, και δεν αλλάζουν σε τίποτα τη συνενοχή της κυβέρνησης στα ναζιστικά εγκλήματα. Αν θέλει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να συμβάλλει στον πόλεμο κατά της Χρυσής Αυγής, ένα μόνο πρέπει να κάνει: να παραιτηθεί.

Ο Σαμαράς κάλυψε επανειλημμένα τους τελευταίους 18 μήνες τη δράση της ναζιστικής συμμορίας. Θυμίζουμε κάποιες μόνο στιγμές αυτού του διαρκούς εγκλήματος: επέτρεψε την εκπροσώπηση του ελληνικού Κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης από την Ζαρούλια, παρά την ευρωπαϊκή κατακραυγή. Νομιμοποίησε τις ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής με τα πογκρόμ του "Ξένιου Δία" και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Μπλόκαρε την ψήφιση του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη που επιχειρούσε να βάλει κάποια - ανεπαρκή κατά τη γνώμη μας - εμπόδια στη δράση της συμμορίας. Διέσπειρε συστηματικά την "θεωρία των δύο άκρων", βαφτίζοντας έτσι τη Χρυσή Αυγή ως "άλλο ένα πολιτικό κόμμα", έστω και "ακραίο".

Αυτή η συστηματική κάλυψη ήταν απαραίτητη συνθήκη για τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου. Ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Πέτρος Φύσσας (για να πούμε δύο μονάχα ονόματα), θα ήταν ζωντανοί αν το Μαξίμου «δεν προστάτευε» τη Χρυσή Αυγή. Ο Σαμαράς δεν είναι αθώος του αίματος.

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν σκοπεύουν να βάλουν πραγματικά εμπόδια στη δράση της Χρυσής Αυγής. Αν η κυβέρνηση ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να εξαρθρώσει ΑΜΕΣΑ τη συμμορία, που έχει μασκαρευτεί με την προβιά του "νόμιμου πολιτικού κόμματος". Το άρθρο 187 και 187Α του ποινικού κώδικα καλύπτουν όλη τη δράση των ναζιστών της ΧΑ.”.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αντιφασιστική Δράση
Κυβέρνηση
Κέντρα υποδοχής μεταναστών
ναζισμός/νεοναζισμός