Έντυπη Έκδοση

Η ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΙΕΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ

Η Αντιτρομοκρατική παίρνει την έρευνα

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πέρασε από χθες ο φάκελος της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα, μετά την κυβερνητική επιλογή για αναβάθμιση των ερευνών που αφορούν -όχι μόνο τη συγκεκριμένη υπόθεση- αλλά και όποιες άλλες υποθέσεις «φέρονται ως συνδεόμενες με εγκληματική δραστηριότητα μελών-υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής».

Δημοκρατικό προσκύνημα Δημοκρατικό προσκύνημα Η διερεύνηση των υποθέσεων αυτών που αποδίδονται σε μέλη ή υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής και «προδίδουν» δράση εγκληματικής οργάνωσης, ανατέθηκε στη Διεύθυνση Ειδικών Εγκλημάτων Βίας με απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας, αντιστράτηγου Νίκου Παπαγιαννόπουλου, ύστερα από πρόταση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή μόλις λίγη ώρα μετά την απόσυρση της αστυνομικής φρουράς των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και πάλι κατόπιν προτάσεως του αρμόδιου υπουργού Νικόλαου Δένδια.

Η απόφαση αυτή θα ισχύει μέχρι να αποφανθεί η εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα στοιχεία που τους έστειλε ο Νικόλαος Δένδιας την Πέμπτη και αφορούν 31 υποθέσεις για αξιόποινες πράξεις μελών-υποστηρικτών του Λαϊκού Σύνδεσμου - Χρυσή Αυγή, οι οποίες «φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στην άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ωστόσο, μια λέξη που χρησιμοποιείται στο δελτίο Τύπου, η λέξη «συγκεκριμένοι», μαρτυρά πως οι εν λόγω βουλευτές δεν θα μπορούν να επιλέξουν αστυνομικούς επιλογής τους, αλλά αστυνομικούς που θα επιλεγούν από τη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Επισήμων.

Αυτή είναι η αρμόδια υπηρεσία στην οποία θα μπορούν να υποβάλουν αιτήματα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής για «κατά περίπτωση μέτρα για την ασφάλειά τους», τα οποία αφορούν τις μετακινήσεις τους και την παρουσία τους σε συγκεκριμένο χώρο.

Ανάλογη απόφαση για παύση της διάθεσης αστυνομικών συνοδών στους εν λόγω βουλευτές είχε ληφθεί και στις 18 Σεπτεμβρίου του 2012, με εξαίρεση το γ.γ. της «Χρυσής Αυγής» Νίκο Μιχαλολιάκο. Ωστόσο, εξαιτίας, «ειδικών συνθηκών ασφαλείας» διατέθηκαν «εκ νέου αστυνομικοί συνοδοί σε ορισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ύστερα από απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Κινδύνου».

Εν τω μεταξύ, μήνυση για ψευδή καταμήνυση και διατάραξη κοινής ειρήνης (192 Π.Κ.) κατέθεσε στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου η Χρυσή Αυγή σε βάρος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Νικόλαου Δένδια και κατά παντός υπεύθυνου που θα προκύψει από την εισαγγελική έρευνα, διά του νόμιμου εκπροσώπου της, βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Αυτοκτονίες/Θάνατοι/Δυστυχήματα
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
ναζισμός/νεοναζισμός
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Αντιτρομοκρατική
Βία
Χρυσή Αυγή