Έντυπη Έκδοση

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΜ, ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΑΚΕΛ

Στρατιωτικές ασκήσεις ακροδεξιών στο Τρόοδος

Φωτογραφίες από «στρατιωτικές» ασκήσεις σε κατασκηνώσεις ακροδεξιών στο βουνό του Τροόδους και στοιχεία για τη δράση του «υποκαταστήματος» της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, παρέδωσε στον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι ανησύχησε την κυπριακή πολιτική ηγεσία, η οποία στο σύνολό της εκφράζει την πρόθεση να λάβει μέτρα ώστε να μη συμβούν παρόμοια γεγονότα στη Κύπρο.

Το αδελφό κόμμα της Χρυσής Αυγής, το ΕΛΑΜ (Εθνικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο), λειτουργεί με πανομοιότυπο τρόπο. Αρχικώς εμφανίστηκε ως πυρήνας Χρυσής Αυγής Κύπρου, αλλά όταν το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να τους αναγνωρίσει με αυτή την ονομασία, υιοθέτησαν την ονομασία ΕΛΑΜ. Οι σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή δεν είναι τυπικές, αλλά διατηρούν σχέση εξάρτησης. Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές η παρουσίαση του υποψηφίου του ΕΛΑΜ έγινε παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού. Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρήστος Χρήστου μόλις προχθές παραδέχθηκε ότι το ΕΛΑΜ είναι η Χρυσή Αυγή της Κύπρου.

Ολα αυτά τα στοιχεία βρίσκονται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ο οποίος ανέφερε πως θα διαβιβαστούν στην Αστυνομία για να διερευνηθούν, καθώς προκύπτουν υποψίες για διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου κατήγγειλε ανθυπίλαρχο της Εθνικής Φρουράς για τη δράση του, υποστηρίζοντας ότι εκπαιδεύει στη σκοποβολή μέλη ακραίων οργανώσεων. Ο ανθυπίλαρχος είχε συλληφθεί για άλλη υπόθεση πέρυσι και στην κατοχή του είχαν βρεθεί φυλλάδια της Χρυσής Αυγής και του ΕΛΑΜ.

Μία από τα ίδια

Στοιχεία για τη δράση του ΕΛΑΜ, παρακλάδι της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο παρέδωσε στον υπ. Δικαιοσύνης ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού Στοιχεία για τη δράση του ΕΛΑΜ, παρακλάδι της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο παρέδωσε στον υπ. Δικαιοσύνης ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού Η αντιμετώπιση της δράσης του ΕΛΑΜ στην Κύπρο θυμίζει την τακτική που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα. Ανοχή από την Αστυνομία, η οποία φέρεται μάλιστα να μην κατέγραφε τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών, αλλά και Κυπρίων.

Ολα τα κυπριακά κοινοβουλευτικά κόμματα καταδίκασαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η κυπριακή Βουλή αποφάσισε ομόφωνα να αποστείλει επιστολή καταδίκης του φόνου στην οικογένεια του νεκρού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ναζισμός/νεοναζισμός
Οργανώσεις/Επιθέσεις/Συμμορίες
Βία
Αντιφασιστική Δράση
Κύπρος
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας