Ηλεκτρονική Έκδοση

Κατάληψη εργαζομένων στο ΙΓΜΕ

Προετοιμάζουν λειτουργική παρουσία με μπλόκο στη διοίκηση

Για νέες κινητοποιήσεις προετοιμάζονται οι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), οι οποίοι εντός της εβδομάδας θα προχωρήσουν σε «λειτουργική κατάληψη», προσερχόμενοι στην εργασία και μη επιτρέποντας την είσοδο στα μέλη της διοίκησης, ενώ εξετάζουν και το ενδεχόμενο να κάνουν διαμαρτυρία μαζί με τις οικογένειές τους στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ Χάρης Σμυρνιώτης διαμαρτυρήθηκε για τη συστηματική συρρίκνωση και "απαξίωση" του Ινστιτούτου τα τελευταία χρόνια και εξέφρασε την ανησυχία για το μέλλον του, μήπως ακολουθήσουν διαθεσιμότητες και απολύσεις. Πέρυσι, οι εργαζόμενοι ήταν 393, από αυτούς οι 121 αναγκάστηκαν να συνταξιοδοτηθούν, άλλοι 20 θα βγουν στη σύνταξη μέχρι το τέλος του 2013 και 100 βρίσκονται σε καθεστώς εφεδρείας, είπε, ενώ σημείωσε ότι είναι απλήρωτοι ενάμιση μήνα.

Η διοίκηση του ΙΓΜΕ κάνει μόνο διαχείριση των περικοπών μισθών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, επεσήμανε και όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση δεν θέλει το ΙΓΜΕ να επιτελεί τον ερευνητικό και ελεγκτικό του ρόλο, τόνισε ο πρόεδρος του συνδικάτου.

"Μας την έχουν στημένη. Δεν μας θέλουν μάρτυρες στα εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος του ορυκτού πλούτου της χώρας" δήλωσε ο κ. Σμυρνιώτης. Πρόσθεσε πως η μάχη για την ενίσχυση του ΙΓΜΕ είναι κρίσιμη γιατί αφορά το πρόβλημα της ανάπτυξης της χώρας και χωρίς αυτό δεν θα προκριθούν οι άριστες λύσεις για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου.

Στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε μαζί με άλλα στελέχη του συνδικάτου, παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση στα αιτήματα και τους αγώνες των εργαζομένων του ΙΓΜΕ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ)
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Τελευταίες ειδήσεις στην κατηγορία Ελλάδα
Οδηγίες από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας για τον ΕΝΦΙΑ
Μόλις…450 θέσεις από την κορυφή παγκοσμίως απέχει το ΕΜΠ
Ε.Ε: Βοήθεια για απολυμένους της Nutriart και άνεργους νέους στην Κεντρική Μακεδονία
Προφυλακιστέα η 77χρονη για την υπόθεση “Κωσταλέξι της Καλλιθέας”
«Πώς ζουν οι Έλληνες τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
1 xρόνο στο χρυσαυγίτη για τις αισχρότητες
Πέρδικά μου παινεμένη
Εμφαση στα 1.800 εγκαταλελειμμένα κτήρια
Πέντε συλλήψεις για μαστροπεία στο Ιντερνετ
Νέα «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ.
Και ο καιρός ...τρελάθηκε
Το νερό δεν πωλείται... τελεία και παύλα
Ενεργοποίηση του Εποπτικού ζητούν Ζούλας-Καρούνος
Στο στόχαστρο του ΕΣΡ πάλι ο τηλετζόγος
Ταξιδεύουν 21 χρόνια υποστηρίζοντας τη ζωή