Έντυπη Έκδοση

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Τα λεφτά για το ρεύμα πήγαν στο χαράτσι!

Πλήρωσαν το λογαριασμό του ρεύματος, αλλά εξοφλήθηκε το χαράτσι! Δεκάδες συλλογικότητες από όλη την Αττική πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από τα κεντρικά της ΔΕΗ, «για την υπεξαίρεση χρημάτων», όπως υποστηρίζουν, καθώς ενώ κατέβαλαν το χρηματικό ποσό του ηλεκτρικού ρεύματος, τα χρήματα αυτά μεταφέρθηκαν στην εξόφληση του χαρατσιού.

Συλλογικότητες από την Αττική υποστηρίζουν ότι με την «υπεξαίρεση προωθείται δόλια η διακοπή ρεύματος» Συλλογικότητες από την Αττική υποστηρίζουν ότι με την «υπεξαίρεση προωθείται δόλια η διακοπή ρεύματος» «Διαπιστώσαμε αυθαίρετα, παράνομα και παράτυπα», όπως αναφέρουν, ότι το «χρηματικό ποσό που είχε πληρωθεί για την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος μεταφέρθηκε στις ΔΟΥ για μερική ή ολική εξόφληση του χαρατσιού του 2012 (λεγόμενο ΕΕΤΗΕ). Η ενέργεια αυτή της ΔΕΗ αφορά και μεγάλο αριθμό παροχών για τις οποίες είχαν κατατεθεί εξώδικες δηλώσεις - γνωστοποιήσεις περί άρνησης πληρωμής των ποσών των δόσεων του ΕΕΤΗΔΕ και εξοφλήσεως μόνο της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες ήταν ρητές, σαφείς και κατηγορηματικές, έτσι ώστε κατά κανέναν τρόπο να μην μπορούν να παρερμηνευθούν».

Εξηγούν επίσης, ότι μ' αυτόν τον τρόπο, «την υπεξαίρεση, προωθείται δόλια η διακοπή ρεύματος, λόγω πλαστής εικόνας οφειλής ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να παρακάμψει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που απαγορεύει, ως αντισυνταγματική, τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω μη εξόφλησης του χαρατσιού».

Εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων, τονίζουν, ότι το φαινόμενο αυτό επαναλήφθηκε και για το χαράτσι του 2011. Και τότε, είχαν πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας. «Είχαμε επισημάνει την αυθαιρεσία απαιτώντας να μην επαναληφθεί. Παρά ταύτα επαναλήφθηκε, σε μεγαλύτερη έκταση». Οι ίδιοι αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους συναντήθηκαν με τον αν. διευθυντή επικοινωνίας της ΔΕΗ Κ. Στεριώτη, ο οποίος, κατά τα λεγόμενά τους, δεν απάντησε τίποτα επί της ουσίας, όσον αφορά τους λόγους που έγινε η παράσταση διαμαρτυρίας.

Αντίθετα, «υπεραμύνθηκε της ενέργειας της ΔΕΗ και της πολιτικής της για διακοπές ρεύματος σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν, επικαλούμενος 1,4 εκατ. διακανονισμούς ρυθμίσεων σε 5,5 εκατ. παροχές νοικοκυριών και τη δήθεν ευαισθησία απέναντι σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες με τα "κοινωνικά" τιμολόγια. Παρέπεμψε το υπόμνημά μας στο στέλεχος της ΔΕΗ κ. Καρακατσάνη, για να υπάρχουν απαντήσεις».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΕΗ
Θέματα καταναλωτή