Έντυπη Έκδοση

14η εκστρατεία από τη «Μεσόγειος SOS», την «Ε» και το Γεωτρόπιο

Ωρα να καθαρίσουμε τις ακτές

Εν όψει της εθελοντικής εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2009», που σε συνεργασία με την «Ελευθεροτυπία» και το «Γεωτρόπιο» διοργανώνεται από το δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και τελεί υπό την αιγίδα της UNEP, θα δοθεί αύριο Τετάρτη κοινή συνέντευξη Τύπου στις 12.00 στα γραφεία του ΟΗΕ, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48 - κτίριο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Είναι η 14η εκστρατεία που συντονίζει στη χώρα μας το δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Η εκστρατεία (1-31 Μαΐου) φέτος έχει και μια νέα διάσταση, καθώς θα πραγματοποιηθεί λήψη εικόνων από «χωματερές» του βυθού με τη χρήση κατευθυνόμενου υποβρύχιου οχήματος (ROV) από το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Για την εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2009» θα μιλήσουν ο Francesco-Saverio Civili, συντονιστής του προγράμματος MEDPOL, ο Βαγγέλης Κουκιάσης, πρόεδρος του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS UNEP-ΜΑΡ, η διευθύντρια του δικτύου Αννυ Μητροπούλου και ο καθηγητής του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννης Παπαθεοδώρου. Θα προλογίσει ο διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας» Βαγγέλης Παναγόπουλος.

Η εκστρατεία καθαρισμού των ακτών είναι μια κοινή εθελοντική συνεισφορά, που θέλει να τονίσει ότι «η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια προσωπική υπόθεση του καθενός μας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία