Ηλεκτρονική Έκδοση

ΕΥΠ: Νονός, μαστροπός και εκβιαστής ο Λαγός της Χ.Α.

Δημοσίευμα των Νέων, αποκαλύπτει τη γνώση των αρχών για εγκληματική δράση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Μεσολαβητής σε «σπάσιμο επιταγών», από τις οποίες παίρνει προμήθεια, «προστάτης» μαγαζιών, εκβιαστής και διακινητής γυναικών με σκοπό την πορνεία. Αυτό επαγγέλλεται τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Λαγός, παράλληλα με την... πολιτική του ενασχόληση με τη Χρυσή Αυγή. Όπως αποκαλύπτει έκθεση της ΕΥΠ, που περιλαμβάνει στοιχεία από παρακολουθήσεις που γίνονται τουλάχιστον από το 2011, οι αρχές ήταν ενήμερες ότι ο σημερινός βουλευτής ανέπτυσσε εγκληματική δράση, αλλά δεν έκαναν τίποτα γι'αυτό.

Φωτό: Σπύρος Τσακίρης Φωτό: Σπύρος Τσακίρης "Ο Λαγός μεσολαβεί για το σπάσιμο των επιταγών και εισπράττει σχετική αμοιβή για αυτό, ενώ συμμετέχει σε «προστασίες» μαγαζιών, εκβιασμούς, καθώς και σε διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία", αναφέρει έκθεση της ΕΥΠ, η οποία έχει περιέλθει σε γνώση της εφημερίδας Τα Νέα, όπως αναφέρεται στο σημερινό της φύλλο.

Η ΕΥΠ φέρεται να έχει συλλέξει επίσης πληροφορίες για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών από τον Γ.Λαγό. Ο ίδιος "εμφανίζει διαστροφικές τάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν σεξουαλικές φαντασιώσεις και ερωτικές πράξεις με ανήλικα κορίτσια", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναφορά στην έκθεση γίνεται και για σύλληψη του χρυσαυγίτη βουλευτή στις 26 Ιουλίου 2011 από το Τμήμα Ασφαλείας του Πειραιά. Κατά τον έλεχγο βρέθηκε πάνω του πιστόλι μάρκας Glock, χωρίς εκείνος να έχει άδεια οπλοφορίας και οπλοκατοχής. Το συγκεκριμένο όπλο, καταγράφεται ότι "απασχολούσε ως απολεσθέν από την 1/5/2005, από συμβάν στην πρώην Γιουγκοσλαβία".

Σύνδεσμοι με την αστυνομία

Η έκθεση αναφέρεται σε δύο συνεργούς του Λαγού στις συγκεκριμένες δραστηριότητες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν τις τελευταίες μέρες.

Η μία είναι η 25χρονη Νικολέττα (Νικόλ) Μπενέκη, η οποία συνελήφθη στο Σάββατο στο πλαίσιο των μαζικών συλλήψεων ηγετών και στελεχών της οργάνωσης της Χ.Α. και της αποδίδεται ρόλος κυνηγού πληροφοριών για τις κινήσεις της αστυνομίας. Στην έκθεση αναφέρεται ως σύντροφος του Γιάννη Λαγού, η οποία "έχει αναπτύξει ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα στις οργανώσεις του Πειραιά και περισσότερο στον οργάνωση της Νίκαιας, έχοντας μάλιστα ρόλο «ιδεολογικής καθοδηγήτριας».

Ο δεύτερος είναι ο 26χρονος Σωτήρης Δεβελέκος, οδηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου και στέλεχος της νεολαίας της Χ.Α., που συνελήφθη στις 19 Σεπτεμβρίου αφού βρέθηκαν στην κατοχή του όπλα. Ο Δεβελέκος φέρεται από την ΕΥΠ να είναι "άτομο που πληροφορεί τον Λαγό για τις κινήσεις της Αστυνομίας", αφού ο ίδιος λαμβάνει πληροφορίες από αστυνομικούς π.χ. στην περίπτωση των επεισοδίων στον Άγιο Παντελεήμονα.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Χρυσή Αυγή
ΕΥΠ