Ηλεκτρονική Έκδοση

Προσβάσιμες μέσω του Graph Search όλες οι αναρτήσεις που έγιναν ποτέ στο Facebook

Άλλη μια αλλαγή στη δομή του Facebook, αφήνει έκθετους τους χρήστες που δεν έχουν υπόψη τους ότι πρέπει να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις τους περί ιδιωτικότητας των αναρτήσεων που κάνουν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Η νέα μηχανή αναζήτησης του FΒ, Graph Search, κάνει πλέον προσβάσιμες όλες τις αναρτήσεις ή τα statuses (ενημερώσεις κατάστασης) των χρηστών στα αποτελέσματα που εμφανίζει.

Αυτές η αναζητήσεις, μάλιστα, θα μπορούν να εξειδικεύονται με την προσθήκη μεταβλητών στην αναζήτηση, ανάλογα π.χ. με το χρόνο, τον χώρο και το ποιοί συμμετείχαν σε μια συζήτηση. Η νέα εκδοχή του Graph Search θα εκμεταλλεύεται την πρόσφατη προσθήκη των hashtags (διαδικτυακών ετικετών) στις αναρτήσεις στο Facebook και επεκτείνει την προσβασιμότητα στο λογαριασμό των χρηστών σε μεγάλο βάθος.

Ένας από τους σκοπούς της εταιρίας είναι οι χρήστες να έχουν την δυνατότητα να αναζητήσουν αναρτήσεις από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες του διαδικτύου πάνω σε ένα θέμα, π.χ «posts about Game of Thrones by my friends». Για την ώρα αυτή η αναζήτηση μπορεί να γίνει μόνο από χρήστες που χρησιμοποιούν σαν γλώσσα στο Facebook την αγγλική [English (US)].

Στο Graph Search ισχύουν κανονικά οι ρυθμίσεις απορρήτου που έχει επιλέξει ο κάθε χρήστης. Έτσι δεν θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα κάποιο περιεχόμενο που δεν θα επιθυμούσε ο ίδιος. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι χρήστες υποψιασμένοι πως στις ρυθμίσεις απορρήτου η επιλογή «Δημόσια» είναι προεπιλεγμένη.

Τον τελευταίο καιρό το Facebook δείχνει να προσπαθεί να ξεφύγει από την κλασική πλατφόρμα του κλειστού κοινωνικού δικτύου. Ο σκοπός της εταιρίας είναι να δημιουργήσει ένα περιβάλλον με ροή αναρτήσεων παρόμοια με αυτή του Twitter, όπου ο χρήστης θα μπορεί να αλληλεπιδρά. Βήματα όπως η ανάπτυξη του Graph Search δείχνουν πως έχει ως στόχο την μετατροπή του μέσου σε ένα πολυποίκιλο ιστότοπο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος επισκεπτών.

Πηγή arstechnica.com

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Με λέξεις-κλειδιά
Social Media
Facebook
Τεχνολογία/Εφαρμογές
Τελευταίες ειδήσεις στην κατηγορία Επιστήμη & Τεχνολογία
Πρωτοποριακή μεταμόσχευση έκανε παράλυτο να περπατήσει
Ξαναγράφεται η ιστορία του σεξ
Βροχή από πεφταστέρια την Τρίτη
Εφτιαξε τρισδιάστατο εκτυπωτή 14χρονος
Η οστεοπόρωση δεν χτυπά μόνο γυναίκες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Επιστήμη & Τεχνολογία της έντυπης έκδοσης
Ανθρώπινο έντερο από βλαστοκύτταρα τοποθετήθηκε σε ποντικό
Ποια είναι η επιχείρηση που πουλάει ασφάλεια σε 125 χώρες του κόσμου
Σε ιδιωτική εταιρεία οι νέες βιοταυτότητες
Με θερμοκρασία 430 βαθμών ο Ερμής έχει και πάγους!
Αχρηστα πια τα κλεμμένα κινητά
Ραδιοερασιτέχνες στο Σύνταγμα
Η νανοτεχνολογία γεννά ελπίδες για την απασχόληση
Αυξήθηκαν 16% στη Βρετανία οι απάτες μέσω Δικτύου και τηλεφώνου
Διατροφή με επιστημονική ματιά
Δεν μυρίζουμε μόνο με τη μύτη αλλά και με το δέρμα μας