Ηλεκτρονική Έκδοση

Προσβάσιμες μέσω του Graph Search όλες οι αναρτήσεις που έγιναν ποτέ στο Facebook

Άλλη μια αλλαγή στη δομή του Facebook, αφήνει έκθετους τους χρήστες που δεν έχουν υπόψη τους ότι πρέπει να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις τους περί ιδιωτικότητας των αναρτήσεων που κάνουν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Η νέα μηχανή αναζήτησης του FΒ, Graph Search, κάνει πλέον προσβάσιμες όλες τις αναρτήσεις ή τα statuses (ενημερώσεις κατάστασης) των χρηστών στα αποτελέσματα που εμφανίζει.

Αυτές η αναζητήσεις, μάλιστα, θα μπορούν να εξειδικεύονται με την προσθήκη μεταβλητών στην αναζήτηση, ανάλογα π.χ. με το χρόνο, τον χώρο και το ποιοί συμμετείχαν σε μια συζήτηση. Η νέα εκδοχή του Graph Search θα εκμεταλλεύεται την πρόσφατη προσθήκη των hashtags (διαδικτυακών ετικετών) στις αναρτήσεις στο Facebook και επεκτείνει την προσβασιμότητα στο λογαριασμό των χρηστών σε μεγάλο βάθος.

Ένας από τους σκοπούς της εταιρίας είναι οι χρήστες να έχουν την δυνατότητα να αναζητήσουν αναρτήσεις από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες του διαδικτύου πάνω σε ένα θέμα, π.χ «posts about Game of Thrones by my friends». Για την ώρα αυτή η αναζήτηση μπορεί να γίνει μόνο από χρήστες που χρησιμοποιούν σαν γλώσσα στο Facebook την αγγλική [English (US)].

Στο Graph Search ισχύουν κανονικά οι ρυθμίσεις απορρήτου που έχει επιλέξει ο κάθε χρήστης. Έτσι δεν θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα κάποιο περιεχόμενο που δεν θα επιθυμούσε ο ίδιος. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι χρήστες υποψιασμένοι πως στις ρυθμίσεις απορρήτου η επιλογή «Δημόσια» είναι προεπιλεγμένη.

Τον τελευταίο καιρό το Facebook δείχνει να προσπαθεί να ξεφύγει από την κλασική πλατφόρμα του κλειστού κοινωνικού δικτύου. Ο σκοπός της εταιρίας είναι να δημιουργήσει ένα περιβάλλον με ροή αναρτήσεων παρόμοια με αυτή του Twitter, όπου ο χρήστης θα μπορεί να αλληλεπιδρά. Βήματα όπως η ανάπτυξη του Graph Search δείχνουν πως έχει ως στόχο την μετατροπή του μέσου σε ένα πολυποίκιλο ιστότοπο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος επισκεπτών.

Πηγή arstechnica.com

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Με λέξεις-κλειδιά
Social Media
Facebook
Τεχνολογία/Εφαρμογές
Τελευταίες ειδήσεις στην κατηγορία Επιστήμη & Τεχνολογία
Νέα ανησυχία για το ρομπότ Philae
Σε απότομη πλαγιά ο Philae
Αρχίζουν κλινικές δοκιμές θεραπείας για τον Έμπολα
Κατέρρευσε για δύο ώρες ο ad server της Google
Windows: Εκλεισε χρόνιο κενό ασφαλείας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Επιστήμη & Τεχνολογία της έντυπης έκδοσης
Ενα κινητό αλλάζει την ψυχική διάθεση του χρήστη
Η Amazon αρχίζει τις διανομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη
Ιστορίες για κατασκόπους στο «Darkhotel»
Ο ευρωπαϊκός «Philae» πάτησε στον κομήτη
Ερευνητές μέσα από τη σκέψη κατευθύνουν την «έκφραση» των γονιδίων
Ελληνική αποκρυπτογράφηση κομήτη
Αντίθετος ο Ομπάμα σε Διαδίκτυο πολλών ταχυτήτων
Ρομποτικό ευρωπαϊκό σκάφος θα προσεδαφιστεί σε κομήτη
Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία, την αγοράζει όμως
Υποκατάστατο αίματος από πρωτεΐνη των ζαχαρότευτλων