Ηλεκτρονική Έκδοση

Μεταστροφή Μπερλουσκόνι - Στήριξε την κυβέρνηση συνασπισμού

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση Λέτα

ΝΑΙ από 235 γερουσιαστές, ΟΧΙ από 70

Τελευταία ενημέρωση:

Η κυβέρνηση Λέτα εξασφάλισε με άνεση ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία, με τη στήριξη του Σ. Μπερλουσκόνι, ο οποίος έκανε στροφή 180 μοιρών, υποκύπτοντας στις πιέσεις εντός του κόμματός του, αν και αρχικά είχε επιδιώξει την πτώση της κυβέρνησης.

 
Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λέτα έδωσαν 235 από τους 307 παρόντες γερουσιαστές. Εβδομήντα γερουσιαστές ψήφισαν κατά της κυβέρνησης. 
 
«Η Ιταλία χρειάζεται μία κυβέρνηση που να μπορεί να παράγει δομικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Έχουμε αποφασίσει, όχι χωρίς εσωτερικές διαμάχες, να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης» τόνισε, νωρίτερα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το βήμα της Γερουσίας.
 
Η απόφαση του ιταλού πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα να διεκδικήσει ψήφο εμπιστοσύνης πυροδοτήθηκε από την κίνηση Μπερλουσκόνι να αποσύρει τους πέντε βουλευτές του κεντροδεξιού κόμματός του (PDL) από τον κυβερνητικό συνασπισμό. 
 
Το θέμα προκάλεσε εντάσεις στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς. Μάλιστα, υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος Λαός της Ελευθερίας είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα στήριζαν τον Σ. Μπερλουσκόνι και πως θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στην ιταλική κυβέρνηση. 
 
Νωρίτερα, ο Ενρίκο Λέτα, μιλώντας στη Γερουσία, προειδοποίησε ότι εάν η κυβέρνησή του δεν ελάμβανε ψήφο εμπιστοσύνης, αυτό θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για την Ιταλία.  Υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε έναν κίνδυνο που μπορεί να είναι θανάσιμος και εξαρτάται από ένα ναι και ένα όχι. Παράλληλα, κάλεσε τους γερουσιαστές να δώσουν «ένα παράδειγμα συνοχής». 
 
Newsroom Enet
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιταλία