Ηλεκτρονική Έκδοση

Απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τους τέσσερις στο Πέραμα

Πιθανώς να εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης

Τελευταία ενημέρωση:

Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, καλούνται να καταθέσουν στον Ε’ ανακριτή Πειραιά, την Παρασκευή 11/10, τα τέσσερα άτομα που έχουν αναγνωρισθεί από μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου, για την αιματηρή επίθεση που δέχθηκαν με λοστούς και κοντάρια, έξω από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, στη διάρκεια αφισοκόλλησης τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου.

Αιμόφυρτο στο ΕΚΑΒ ένα από τα μέλη του ΚΚΕ, που δέχθηκε τη φασιστική επίθεση Αιμόφυρτο στο ΕΚΑΒ ένα από τα μέλη του ΚΚΕ, που δέχθηκε τη φασιστική επίθεση Οι τρεις παρουσιάστηκαν σήμερα στον ανακριτή και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν παρουσία των δικηγόρων τους τη συγκεκριμένη ημέρα.

Ο τέταρτος, Α.Πανταζής, που φέρεται να είναι ο «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, και για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον Άρειο Πάγο από το περασμένο Σάββατο, παραδόθηκε μόλις χθες στις αστυνομικές Αρχές και με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, οδηγήθηκε το απόγευμα στα δικαστήρια Πειραιά.

Ο κατηγορούμενος πήρε και αυτός προθεσμία να απολογηθεί  με τους υπόλοιπους τρεις την Παρασκευή 11/10 στον Ε’ ανακριτή
Τα θύματα της επίθεσης στο Πέραμα είχαν καταγγείλει στις συμπληρωματικές τους καταθέσεις ότι τα μέλη της ομάδας της Χρυσής Αυγής κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα με ειδικά διαμορφωμένες μεταλλικές προεξοχές ικανές να προκαλέσουν θάνατο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, μία από αυτές τις ιδιοκατασκευές εντοπίστηκε, κρυμμένη επιμελώς πίσω από μονάδα κλιματιστικού μηχανήματος, στην είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, το απόγευμα της επόμενης ημέρας και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σύμφωνα με τις συμπληρωματικές καταθέσεις των 9 θυμάτων, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρη Πουλικόγιαννη, στην επίθεση εναντίον τους, που έγινε στη διάρκεια αφισοκόλλησης, συμμετείχαν περίπου 50 άτομα που φορούσαν διακριτικά της Χρυσής Αυγής και κρατούσαν λοστούς και καδρόνια.

Πρόσθεσαν ότι οι δράστες της επίθεσης, όταν έφθασαν στο σημείο άρχισαν να φωνάζουν και να ρωτούν ποιος είναι ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου. Αφού άρχισαν να διαπληκτίζονται με τα μέλη και τον πρόεδρο του συνδικάτου, στη συνέχεια τούς επιτέθηκαν με λοστούς και καδρόνια, φωνάζοντας χαρακτηριστικά: «αυτά που ξέρετε μέχρι τώρα στη ζώνη να τα ξεχάσετε».

Η αστυνομία τότε για την επίθεση είχε ταυτοποιήσει τέσσερα άτομα, ενώ μετά τις σημερινές καταθέσεις, η εισαγγελία δεν αποκλείεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης.

Η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την επίθεση τότε, είχε κάνει λόγο για συκοφαντίες και για τεχνητή ένταση που επιχειρεί το ΚΚΕ, με αφορμή τη δημιουργία εθνικιστικού φορέα Ελλήνων εργατών στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
ΚΚΕ
Χρυσή Αυγή